Trīs brokastošanas kļūdas, kas negatīvi ietekmē pašsajūtu un auguma aprises

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: LStockStudio/Shutterstock.com

Daudzi cilvēki brokastu laikā pieļauj trīs tipiskas kļūdas, kas ilgtermiņā atsaucas gan uz veselību, gan formu. Iespējams, tu par šīm lietām nekad nebūsi aizdomājies.

Kā vienu no kļūdām Austrālijas uztura speciāliste Sjūzija Barela min pārāk vēlu ēšanu. Agri ēst brokastis ir labāk. Speciāliste intervijā "Daily Mail" atklāja, ka laika posms no 9 līdz 10 nav pats labākais, vēlams ēst ātrāk.

Rīts ar kafiju izklausās pēc klasiska rīta, bet speciāliste norādīja, ka daudzi parastas kafijas vietā izvēlas dzert kafijas dzērienus, piemēram, caffe latte, machiato vai cappucino, un šeit jau sākas problēmas. Der atcerēties, ka visi šie dzērieni satur arī pienu, krējumu, cukuru vai citus saldinātājus. Ja esi kafijas cienītājs, tad baudi "tīru" kafiju, nevis dzērienus, kas piesātināti ar kalorijām.

Vēl viena kļūda - nepietiekama olbaltumvielu uzņemšana. Ogļhidrātiem bagātas maltītes, piemēram, baltmaizes grauzdiņš vai saldās pārslas ar pienu, nepiesātinās ķermeni līdz pusdienlaikam - šāda pārtika izraisa cukura līmeņa svārstības asinīs, kas tieši var izraisīt intensīvu izsalkumu un palielināt apetīti.

“Pārliecinies, ka brokastīs esi apēdis vismaz divdesmit gramus olbaltumvielu. Laba izvēle būtu, piemēram, divas olas, grieķu jogurts vai proteīniem bagāts kokteilis,” ieteica uztura eksperte.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu