Zemes stihija

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Hu lei/Unsplash.com

Šo stihiju pārstāv Vērši, Jaunavas un Mežāži.

Vērsis

Vērsis patīk labi un sātīgi paēst. Ēdiens - tas ir īsts rituāls. Tāpēc nesteidzīga, bagātīga maltīte ar patīkamu sarunu labā kompānijā ir labākais svētku scenārijs Vērsim. Viņu īpaši priecēs liels šķīvis ar brangu gaļas ēdienu - kāds kārtīgs cepetis, vārīts stilbs būs īsti laikā. Bet Vērsis īpaši nemīl "tukšos" dārzeņu salātus, labāk galdā celt kādas uzkodas, kuru pagatavošanai izmanto olas un jūras veltes. Lai kuņģim vieglāk ar visu tikt galā, uz galda jābūt selerijai, piparmētrai un svaigam citronam. Vērsis alkoholisko dzērienu vidū dod priekšroku alum. Un viņš ļoti mīl arī saldumus, tāpēc neaizmirsti par desertu!

Jaunava

Jaunavu jutīgā gremošanas sistēma slikti reaģē uz ceptiem, pikantiem un taukainiem ēdieniem. Tāpēc svētku ēdienus cilvēkiem, kas dzimuši šajā zīmē, vislabāk pagatavot no liesas gaļas (mājputni, teļa gaļa, jērs). Uzkodu pamatā der izvēlēties svaigus dārzeņus, biezpienu ar zemu tauku saturu un sieru. Uz galda noteikti jābūt arī pilngraudu maizei. Viņi mīl augļus un vīnus ar augļu garšu, kā arī šokolādi, vaniļu un piparmētru. Jaunavām īpaši vērtīgas ir melones, āboli, bumbieri, banāni un apelsīni. Vislabākā dāvana Jaunavai būs iespēja vērot gatavošanas procesu no paša sākuma līdz pat ēšanas priekiem.

Mežāzis

Šīs zīmes pārstāvi var nosaukt par ļoti konservatīvu arī attiecībā uz ēdienu, viņš diez vai novērtēs tavus kulinārijas eksperimentus. Lai iekarotu Mežāzi, aizmirsti par eksotiskām virtuvēm un gatavo viņa iecienītākos ēdienus. Visticamāk, tas ir kaut kas pikants. Bet svētki ir svētki. Un, lai svētku vakariņas nāk Mežāzim par labu, uz galda jābūt svaigiem dārzeņiem, augļiem, riekstiem un pārtikai, kas bagāta ar kalciju: biezpienam, sieram. Kas attiecas uz dzērieniem, tad šī zīme dod priekšroku augstas kvalitātes stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem un uz tiem balstītiem klasiskajiem kokteiļiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu