Uguns stihija

FOTO: Almos Bechtold/Unsplash.com

Šīs stihijas pārstāvji ir Auni, Lauvas un Strēlnieki.

Auns

Lai pagatavotu svētku vakariņas Aunam, nav nepieciešams visu dienu pavadīt pie plīts. Spriežot pēc Auna rakstura īpašībām, šīs zīmes pārstāvji novērtē vienkāršu un sātīgu ēdienu. Ideāla izvēle ir cepta gaļa ar kraukšķīgu garoziņu un bagātīgu garšvielu daudzumu. Bet ar gaļu vien nepietiek: uz svētku galda vajadzētu būt vēl vismaz dažiem ēdieniem. Atzinību saņems sarkans krāsas produkti: bietes, redīsi, sarkanie pipari, tomāti, sarkanvīns. Aunam nav sveša eksotika - viņš labprāt izmēģinās kaut ko pikantu un garšām piesātinātu no ķīniešu vai meksikāņu virtuves.

Lauva

Karaliskām vakariņām Lauvai vajadzētu ne tikai iepriecināt kuņģi, bet arī priecēt acis. Jo izsmalcinātāki ēdieni un skaistāks noformējums, jo labāk. Lauvas svētku galdā jābūt gaļai (liellopu gaļa, cūkgaļa, mājputnu), svaigiem dārzeņiem un zaļumiem, sieram un labam vīnam. Lauvas nespēj palikt vienaldzīgi pret garšām bagāto Vidusjūras virtuvi. Gaļas ēdienam noteikti var pievieno krustnagliņas, muskatriekstu un pētersīļus. Bet ķiplokus, lai arī tie iederas Vidusjūras virtuvē, gan labāk atstāt citai reizei. Un būtiski ir ēdienu nepadarīt taukainu, šie šiku svētku mīļotāji pievērš uzmanību pareizam uzturam.

Strēlnieks

Vīrieši, kas dzimuši Strēlnieka zīmē, dod priekšroku ēdiena gatavošanai mājās un mīl taukainu, cieti saturošu pārtiku, kas gan ne pārāk labi ietekmē viņu organismu. Tiem, kas vēlas atrast kompromisu starp Strēlnieka to, kas veselīgs un to, kas garšo strēlniekam, iesakām cept putnu gaļu vai zivis. Kā labākās piedevas tik novērtētas cepti kartupeļi vai rīsi. Uz galda jābūt noteikti arī daudz svaigiem augļiem, dārzeņiem un sulām. Strēlnieki ātri noreibst, tāpēc labāk iztikt bez stipriem alkoholiskajiem dzērieniem.

Uz augšu
Back