Banānu bums: pieci ieteikumi to pareizai uzglabāšanai

Metamies banānu trakumā
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Giorgio Trovato/Unsplash.com

Banāni ir vieni no iecienītākajiem augļiem, kurus iegādāties varam visu gadu, un šobrīd, kad veikalos vērojamas banānu cenu cīņas, tos varam iegādāties par maciņam ļoti draudzīgu cenu - tātad arī vairāk. Ēdam svaigus, cepam kūkās, izmantojam desertu gatavošanā, drosmīgākie izmēģina arī banānu savienību ar sāļajiem ēdieniem. Bet nav noslēpums, ka tie ļoti ātri nogatavojas. Vai procesu var palēnināt?

Katru reizi, kad nopērkam banānus, mēs ceram tos baudīt vienā mierā. Bet bieži tie ātri kļūst melni, sāk bojāties un ir jāizmet.

Tālāk no citiem produktiem

Tu liec banānus vienā ledusskapja atvilktnē vai augļu bļodā ar citiem augļiem un dārzeņiem un nesaproti, kāpēc tie burtiski divu dienu laikā nobrūnē? Atbilde ir acu priekšā - banāniem nepatīk citi produkti. Jo īpaši, ja tiem blakus novieto persikus, ābolus, avokado vai ingveru. Ieteicams ieturēt pieklājīgu attālumu starp banāniem un citiem produktiem.

Liec lietā pārtikas plēvi (der arī alumīnija folija)

Notin kātiņu, kur visi augļi turas kopā ar pārtikas plēvi. Derēs arī alumīnija folija. Kāpēc? Jo tieši tur notiek gāzu veidošanās, kas veicina banānu nogatavošanos. Kavējot šo procesu, banāns ilgāk būs skaisti dzeltens.

Foto: Mariko margetson/Unsplash.com

Nevajag aizmirst par ledusskapi

Galu galā zema temperatūra palēnina nogatavošanos. Pat ja miza kļūs nedaudz brūna, augļa tekstūra un garša netiks ietekmēta.

Sagrieztus banānus papildini ar citrusaugļu sulu

Tas palīdzēs saglabāt to svaigumu. Tāpat arī ar āboliem. Ja banāni ir sagriezti, aplej tos ar nedaudz apelsīnu vai citronu sulas, lai palēninātu banānu mīkstuma oksidēšanos jeb brūnēšanu. Ja baidies sabojāt garšu, citrusaugļu sulu var atšķaidīt ar ūdeni.

Var arī sasaldēt

Ja tomēr nopirkts daudz par daudz, var sasaldēt. Ideāli tos jau sagriezt, jo tādējādi tiks aizņemta mazāka vieta saldētavā un pēc atlaidināšanas varēs uzreiz izmantot. Vai arī nemaz neatlaidināt un, piemēram, izmantot smūtiju un saldējuma kokteiļu gatavošanā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu