Piecas tipiskas kļūdas, kuras pieļaujam, kad nolemjam dārzā uzgrilēt

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Grils. Ilustratīvs attēls.
Grils. Ilustratīvs attēls. Foto: NaturePhotography/Shutterstock.com

Tas beidzot ir noticis, siltais laiks ir klāt, un domājams, ka sniegu vairs tik drīz neredzēsim. Grili no putekļiem atbrīvoti noteikti jau ir sen, bet intensīvāka kurināšana nu tik sāksies. Tomēr ne vienmēr viss izdodas kā plānots, jo netiek ievēroti pat vienkāršākie noteikumi, kas ved uz labu rezultātu.

1. Tu mazgā gaļu

Nevajag. Pirmkārt, tu šādi, ar ūdens šļakatām, vari virtuvē izplatīt baktērijas, kas atrodas uz gaļas. 

Vēl viens būtisks iemesls - ūdens ietekmē olbaltumvielas un iesūcies sabojā garšu.

Lieks mitrums vispār nav vēlams. Pirms cepšanas gaļu ieteicams nosusināt ar papīra dvieli. Ja nepieciešams, noslaucīt arī liekās garšvielas un marinādi.

2. Pārāk daudz garšvielu

Viens no lielākajiem un galvenajiem grilēšanas bonusiem ir patīkamās dūmu smaržas un garšas piešķiršana produktiem, tomēr, ja aizraujies ar garšvielām, nejutīsi ne pašas gaļas vai zivs garšu, nedz arī patīkamo dūmu smeķīti.

3. Nepietiekami izkarsētas ogles

Mēs zinām to sajūtu, kad gribas pēc iespējas ātrāk visu pagatavot, lai var sēsties pie galda un baudīt, bet portālam "Insider" pavārs Mets Horns stāsta, ka oglēm jābūt jau nedaudz baltām, nevis vēl cietām un melnām, jo tikai tad ēdienam izdosies piešķirt patīkamo dūmu garšu. Līdz tam varēs sajust ogles garšu un, visdrīzāk, ēdiens strauji degs, jo grilā būs liels karstums.

4. Visa par daudz

Grilējot noteikumi līdzīgi kā cepot uz pannas - ir jādod katram produktam vieta, lai karstums var uz to vienmērīgi iedarboties un kārtīgi izcept, veidojot skaisti brūnu ārpusīti. 

5. Steiga

No grila nost, uzreiz uz šķīvja un vēderā iekšā? Nē, arī grilētam ēdienam ir jāļauj "atpūsties", lai tas var absorbēt savas sulas un būt pēc iespējas baudāmāks.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu