Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Ar ko vislabāk piepildīt glāzi, baudot maltīti?

Raksta foto
Foto: Serhii Svyrydiuk/Shutterstock.com

Esi dzirdējis kādreiz to, ka, kamēr ēd, nav jādzer - padzersies pēc tam? Liekas gana muļķīgi, jo, kā zināms, ēdiens var izrādīties sausāks nekā kārotos, un ko tad darīt, ja kumoss "neiet lejā"?

Uztura speciālists Andreja Bobrovskis apgalvo, ka labākais dzēriens ir parasts ūdens istabas temperatūrā. To var dzert pirms ēšanas, tās laikā un pēc ēšanas, skaidro portāls "Postimees".

Speciālists arī noraidīja apgalvojumu, ka ēdienreizes laikā nekādā gadījumā nedrīkst dzert: “Ņemsim kā piemēru zupu. Šis ēdiens kopumā arī ir ūdens, kas papildināts ar cietākiem pārtikas produktiem. Tātad nav arī pamata uzskatīt, ka ēdot nedrīkst padzerties.”

Papildus ūdenim istabas temperatūrā padzerties var arī tēju. Runa ir par zāļu, zaļo vai melno tēju bez cukura.

Viens ir pavisam skaidrs: jāizvairās no cukurotiem dzērieniem un tādiem, kas ar savu sastāvu radīs papildu slodzi kuņģim, traucējot veiksmīgu pārtikas sagremošanu, un var radīt nepatīkamas sajūtas organismam kopumā.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu