Veselīgas pusdienas līdzņemšanai, dodoties dabā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Viktorija Kožemjakina/Publicitātes foto

Lēnām aukstās un ziemīgās dienas nomaina siltums un pavasara smarža gaisā. Tas ir īstais laiks, kad meklēt ērtus apavus, izvēlēties galamērķi un doties pasakainā pastaigā, lai saelpotos svaigu gaisu, smeltos enerģiju un pavadītu laiku ar savu ģimeni ārpus mājas sienām.

Kad dodies garā pastaigā, nedrīkst aizmirst somā ielikt ūdens pudeli un, protams, jāsarūpē arī pusdienas, kuras svaigā gaisā notiesāt gardu muti. Veselīgai pastaigai piestāvēs pārdomātas, veselīgas pusdienas, kas ne vien labi garšos, bet arī uzlādēs ar enerģiju, lai var turpināt baudīt aktivitātes svaigā gaisā. Divas gardas un reizē vienkāršas receptes ir sagatavojusi "Elvi" uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Šī recepte kliedēs mītu par to, ka sviestmaizes ir sauss, neveselīgs ēdiens, kas nenodrošina sātu – tieši pretēji, šī sviestmaize ir veidota tā, ka var kļūt par pilnvērtīgām pusdienām darbā vai skolā.

Ja ierobežojumu dēļ šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums arī tad, ja esi devies garā pastaigā tepat, piemēram, gar jūras krastu. Izmēģini šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļo saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!

Lai pavasarī daudz svaiga gaisa un gardu, veselīgu maltīšu!

Raksts tapis sadarbībā ar "Elvi" uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu