Kā uzvarēt olu kaujā gan ar skaistumu, gan olas izturību?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Liga Cerina/Shutterstock.com

Pielāgojoties apstākļiem, arī šogad Lieldienas aizvadīsim savas mājsaimniecības ietvaros, bet tas mums neliedz košām krāsām greznot olas un Lieldienās mesties ar savējiem azartiskās olu kaujās.

Olām jābūt greznām un izturīgām, lai kaujas aizraujošas un izaicinošas. Lūk, daži padomi, kā stiprināt olu čaumalu un ieteikumi, lai to krāšņums žilbinātu acis.

Lai olas stiprākas:

  • Lai vārot nesaplīstu čaumala, olai jābūt istabas temperatūrā;
  • Pievieno sāli – čaumala būs spēcīgāka un Tev palielināsies iespēja uzvarēt olu kaujā.

Lai olas krāšņākas:

  • Nomazgā olas pirms krāsošanas, lai krāsa būtu vienmērīga pa visu oliņu;
  • Izvēlies baltas olas, ja vēlies krāsot gaišākos toņos, piemēram, dzeltenā;
  • Lai olas krāsotas sīpolu mizās iegūtu maksimāli košu toni, brūnajām mizām pievieno sarkanās un novāri jau iepriekšējā dienā;
  • Lai olas iegūtu daudz intensīvāku toni, atstāj tās novārījumā uz nakti;
  • Pēc vārīšanas un olu atdzesēšanas iesmērē tās ar pilīti eļļas vai sviesta, lai tās skaisti spīdētu.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu