Kāpēc grilējot uz oglēm mēdz bērt sāli? (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Tatiana1011/Shuttersstock.com

Pagatavot labu šašliku ir jāprot. Svarīga ir ne vien kvalitatīva gaļa, laba recepte, bet arī pats grilēšanas process. Daudzi pieredzējuši grilētāji mēdz uz oglēm bērt visparastāko sāli. Kāpēc?

Visgrūtākais šašlika cepšanas procesā uz oglēm ir stabilas temperatūras uzturēšana. Un tas pat nav stāsts par to, cik ātri deg ogles, bet gan par to, ka no gaļas uz tām pil tauki, kas sāk sāk degt ar lielu liesmu, dedzinot gaļu. Liesmu ierasti apdzēš ar ūdeni, alu, gaļas marinādi vai kvasu. Daudzi uzskata, ka tā gaļai tiek piešķirta  papildu garša. Jā, mazliet, bet tiek samērcētas arī ogles, kas atdziest, un atkal notiek nevajadzīgas, šašliku bojājošas, temperatūras svārstības.

Šeit arī sākas stāsts par sāli. Pēc tam, kad ogles ir sasniegušas vēlamo temperatūru, tās jāpārkaisa ar aptuveni 100 - 200 gramiem sāls. Tas jāizdara vienmērīgi un uzmanīgi, jo karstumā sāls mēdz "šaut". Kad tas vairs nenotiek, uz grila var izkārtot iesmus ar gaļu.

Sāls vienlaikus veic trīs funkcijas: novērš nopilējušo tauku degšanu, uztur stabilu temperatūru un samazina pelnu daudzumu. 

Vai tu jau esi atklājis šā gada grilēšanas sezonu? Ir laiks!

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu