Katastrofa boršča katlā: kļūda, kas var sabojāt zupu

FOTO: Lightman David/Shutterstock.com

Zupa nebaudāma kļūst tad, ja to nezināšanas dēļ padara nevajadzīgi treknu, izmantojot aplamas gatavošanas tehnikas un produktu apstrādi.

Krievijas šefpavārs Antons Samoilovs nosauca galveno kļūdu, ko mēdz pieļaut, gatavojot boršču. Pēc viņa teiktā, saimnieces un saimnieki bieži vien dārzeņus pirms likšanas zupā apcep, nežēlojot taukvielas. Rezultātā, sajaucot dārzeņus ar gaļas buljonu, zupa ir ļoti taukaina, kas sabojā tās garšu.

"Nelielu burkānu un biešu maisījumu devu var apcept, taču, ja jūs visu kārtīgi sacepat eļļā un sviestā, pēc tam pievienojat to tikpat bagātam gaļas buljonam, tā būs katastrofa. Lai to saprastu, iztēlojieties, ka gribat apcept treknu bekona šķēli, bet pannā vēl ielejat eļļu..." skaidro pavārs.

Pēc speciālista domām, šādus borščus nekas vairs nevar glābt. Lai ēdiens būtu garšīgs, viņš iesaka necept bietes, burkānus un sīpolus, bet karsēt šīs sastāvdaļas, nepievienojot eļļu, vai arī uzreiz likt buljonā un vārīt.

Uz augšu
Back