Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

10 padomi, lai pankūkas izdodas vēl izcilākas (1)

Raksta foto
Foto: Ja Het/Shutterstock.com

Lai arī pankūkas šķiet ļoti vienkāršs ēdiens, jāatzīst, ka kopumā tas ir kaprīzs, jo solis pa labi vai pa kreisi - un rezultāts būs sabojāts.

Pārāk biezas, pārāk plānas, gumijotas, sadegušas, vidū jēlas, līp pie pannas - slikto scenāriju var būt ļoti daudz. Portāls "Good house" apkopojis 10 ieteikumus, lai pankūku cepšana rezultējas ar iespējami labāku rezultātu.

#1

Vislabāk izmantot pannu ar biezāku dibenu. Lai arī tā lēnāk uzsilst, temperatūra saglabājas vienmērīgāk.

#2

Ieklausies skaņās. Ja dzirdi, ka pēc mīklas uzliešanas ir skaļāka čurkstēšana, panna, iespējams, ir pārāk sakarsusi un pankūkas ātrāk apdegs. Risks - vidū tās var būt jēlas.

#3

Neslinko un miltus mīklā iesijā. Tādējādi ne tikai novērsīsi nevēlamu piemaisījumu iekļūšanu pankūkās, bet arī padarīsi mīklu gaisīgāku un gatavās pankūkas baudāmākas.

#4

Lai mīkla izdotos pēc iespējas izcilāka, vēlams, lai visi izmantotie produkti būtu istabas temperatūrā.

#5

Ideālai pankūku mīklas konsistencei jābūt tādai kā skābais vai saldais krējums, atkarībā no pankūku veida. Ja mīkla ir pārāk bieza, to var atšķaidīt ar ūdeni vai alu. Pankūkas, kas sajauktas ar pienu, izdodas plānākas nekā tās, kas pagatavotas ar kefīru. Piens + ūdens mīklā = kraukšķīgas pankūkas. Piens + alus = uzpūtušās, gaisīgas pankūkas.

#6

Olas ar cukuru un sāli labāk sakult atsevišķi un tikai tad pievienot pārējās sastāvdaļas.

#7

Pirms cepšanas ļauj pankūku mīklai vismaz pusstundu, vēlams pat ilgāk, atpūsties.

#8

Mīkla pēc atpūtas un pirms cepšanas nav jāmaisa.

#9

Mīklai pievieno karoti eļļas. Tā novērsīs pankūku pielipšanu pie pannas. Starp citu, ja mīklā ir eļļa, tad pati panna jāieeļļo tikai pirms pirmās pankūkas.

#10

Jo vairāk cukura mīklā, jo brūnākas un kraukšķīgākas būs pankūku maliņas. Bet šeit ir svarīgi zināt, kad apstāties, jo pārāk salda mīkla nebūs baudāma un cepšanas laikā var ātri sadegt.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu