Kāpēc daudzās kafijas paciņās ir rūpnieciski iestrādāti caurumi? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: ellinnur bakarudin/Shutterstock.com, Receptes.lv kolāža

Iegādājoties kafiju, iepakojumos (tajos, kas atgādina maisiņus) var redzēt, ka vairumā no tiem ir iestrādāti kaut kādi cieti apaļi priekšmeti ar mazu caurumiņu, Kas tas ir un kādam nolūkam tas kalpo? 

Ja esi domājis, ka tā ir vieta, kura ļauj caur iepakojumu paostīt kafiju, esi kļūdījies.

Fakts ir tāds, ka kafijas pupiņas tūlīt pēc grauzdēšanas mijiedarbojas ar skābekli, pie tam ļoti aktīvi, zaudējot svaigumu un aromātu. Lai saglabātu visas produkta īpašības, pēc grauzdēšanas tas jāievieto hermētiski noslēgtā iepakojumā. Bet to nevar izdarīt viena vienkārša iemesla dēļ. Pēc pupiņu grauzdēšanas izdalās liels daudzums gāzes. Sakrājoties pilnībā noslēgtā iepakojumā, pastāv risks, ka iepakojums gluži vienkārši saplīsīs.

Foto: davide bonaldo/Shutterstock.com

Šo plastmasas "uzparikti" korekti ir saukt par degazēšanas vārstu, kurš strādā pēc vienvirziena principa: izvada gāzi no kafijas iepakojuma, bet gaisu iekšā nelaiž.

Bonusi divi: gāze nesabojā iepakojumu. Parasts caurums iepakojumā nebūtu higiēniski un kafijai piekļūtu skābeklis, kas ātri vien sabojātu gan aromātu, gan garšu.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu