Pašam savs restorāns dabā: vista karija mērce

Uzbur pats savu restorānu dabā. Izvēlies labu vietu, sarūpē nepieciešamos rīkus, kur gatavot (der arī katliņš, kuru likt uz ugunskura), produktus, un laid ar ģimeni garšu piedzīvojumā zem klajas debess.

Starp citu: pēc šīs receptes vari gatavot arī mājās, tikai samazinot produktu daudzumu un pielāgojot gatavošanas laiku.

Priekšdarbus veic jau mājās un iemarinē atkaulotus vistas šķiņķīšus. Var izmantot arī fileju.

Marinādei tev vajadzēs:

  • 2 kg vistas gaļas;
  • Kariju;
  • Melnos piparus;
  • Ķiploku;
  • Ingveru;
  • Olīveļļu;
  • Sāli.

Kad vista ir iemarinēta, var laist dabā un baudīt ne vien svaigo gaisu, bet arī turpināt gatavošanu.

Kas nepieciešams?

  • Iepriekš iemarinētā vistas gaļa;
  • Tomāti savā sulā - 1 bundža;
  • 2 paprikas;
  • Ķiploki;
  • Sīpoli
  • Čili pipari;
  • Ingvers;
  • Sviests - 100 g;
  • Saldais krējums 10% - 800 ml; 
  • Saulespuķu eļļa;
  • Garšvielas;
  • Bulgurs - 500 g.

Kas jādara? Soli pa solim

  1. Siltā kazanā liek sviestu un saulespuķu eļļu. 2 minūtes apcep čili piparu un lauru lapas, lai piešķirtu eļļai patīkamu aromātu. Tad garšaugus izņem ārā.
  2. Sagriež sīpolus mazos gabaliņos. Liek kazanā. Apcep 1-2 minūtes, un tad var pievienot vistu. Cep visu kopā 10 minūtes. 
  3. Pievieno tomātus savā sulā. 
  4. Pievieno arī  smalki sagrieztu papriku. Cep vēl 10 minūtes. 
  5. Pievieno saldo krējumu (10%), ķiplokus, čili un ingveru. 
  6. Sautē 15-20 minūtes. Pagaršo, pēc nepieciešamības pievieno sāli.
  7. Kamēr viss sautējas, gatavo piedevas. Šajā reizē - bulguru.  Var izmantot ari rīsus, spageti vai kartupeļu biezeni. 

Labu apetīti!

Paldies Nikolajam Starcevam par recepti un iedvesmu doties dabā!

Uz augšu
Back