Kāpēc veikalos siers tiek ievīstīts tik nepraktiski? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Prostock-studio/Shutters

Ievīstīts, reizēm pat ar kārtīgu pārtikas plēves kalnu, un uzlīme tieši vietā, kuru būtu varēts izmantot, lai ērti atvērtu iepakojumu, to nesaplēšot. Kāpēc grieztais veikala siers tiek iepakots tieši šādi?

Sveramais siers veikalos tiek fasēts tā, ka cenu zīme tiek līmēta tieši uz vietas, kur atrodas pārtikas plēves gali, līdz ar to tā atvēršana, nesaplēšot iepakojumu, ir teju vai neiespējama. Kāpēc tas tā tiek darīts, vaicāja kāda Latvijas Televīzijas raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja.

RIMI Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Šakirova skaidro, ka uzlīme uz iepakojuma aizdares vietas tiek līmēta speciāli, lai novērstu to, ka iepakojums dienas laikā nejauši tiek atvērts, līdz ar ko produkts var tikt piesārņots.

“Pārtikas plēves iepakojums paredzēts tikai tik ilgi, lai pircēji nogādātu produktu mājās.

Lai gan šī pārtikas plēve ir droša un piemērota produktu uzglabāšanai ledusskapja temperatūrā, mēs tomēr aicinātu pircējus ēdienu uzglabāšanai mājas apstākļos lietot stikla, metāla vai citas līdzvērtīgas alternatīvas,” uzsver veikala pārstāve.

Tā kā siers ir viens no tiem produktiem, kuriem ļoti rūpīgi jāseko līdzi derīguma termiņam, jo pēc tā beigām produktā var savairoties nevēlamas baktērijas, pircējiem būtiski ņemt vērā to, ka, sieru ievietojot kādā citā iepakojumā, vajadzētu pierakstīt klāt arī derīguma termiņu.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu