Katrai zīmei raksturīgākie pārtikas produkti, vājības, ieteicamie augļi, dārzeņi un garšvielas.
Auns, Vērsis un Dvīņi
Auns
- Pirmā dekāde: 21.03. — 31.03.
- Otrā dekāde: 1.04. — 10.04.
- Trešā dekāde: 11.04. — 20.04.
Auns nav pārāk izvēlīgs attiecībā uz ēdienu. Brieduma gados Auniem ir ieteicams samazināt uzņemto pārtikas daudzumu fizisko aktivitāšu samazināšanās dēļ. Jāizvairās no taukainiem ēdieniem, kas izraisa aterosklerozi.
Auna iecienītākie ēdieni ir jēra vai kazas gaļa. Sabiedriskais Auns mīl labi pavadīt laiku kopā ar draugiem un ir liels alus cienītājs. Tā nav nejaušība, jo viens no Auna augiem ir apiņi. Starp citu, alus nekaitēs nevienam, kurš dzimis Auna zīmē.
Auna dārzeņi - burkāni, sīpoli, saldie un čili pipari, redīsi, šalotes. Augļi - greipfrūti un arbūzs.
Auniem garšo viss pikantais, īpaši garšvielas ar sīpoliem un papriku.
Pirmās dekādes Auna garšaugi un garšvielas - čili pipari, karijs, ķiploki, mārrutki, sinepes, sīpoli, baziliks, koriandrs, ķimenes, ingvers, piparmētra, anīss, krustnagliņas, muskatrieksts, salvija. Otrās dekādes Aunu garšvielām ir izsmalcinātāka garša un aromāts - rozmarīns, safrāns, sezams, cigoriņi, citrons, žeņšeņs, lauru lapas. Anīss, salvija un krustnagliņas ir piemērotas trešās dekādes Aunu pamatēdieniem, bet desertā - kļavu sula, muskatrieksts, lakrica, piparmētras, vaniļa, timiāns.
Vērsis
- Pirmā dekāde: 21.04. — 30.04.
- Otrā dekāde: 1.05. — 10.05.
- Trešā dekāde: 11.05 — 21.05.
Daudzas Vērša veselības problēmas var atrisināt ar pareizu uzturu. Ieteicams ēst mazāk, jo Vērsis, kas pēc savas būtības ir gardēdis, riskē iedzīvoties liekajā svarā. Vērša ēdienkartes galvenais ēdiens ir dažādi liellopu un teļa gaļas ēdieni ar zemu tauku saturu. Tā kā šo zīmi pārvalda Venēra, Vērsis vislabāk jutīsies, ēdot dažādus augļus un ogas. Tie var būt svaigi, pīrāgos, vīnā.
Vērsim piemērotie augļi un ogas: āboli, avokado, banāni, kazenes, ķirši, mellenes, persiki, bumbieri, hurma, plūmes, avenes, rabarberi, zemenes un citas ogas un augļi. Īpaši veselīgi uzturā iekļaut avokado.
Vērša dārzeņi - zirņi, spināti, tomāti.
Ja esi dzimis pirmajā dekādē, tad tavi garšaugi un garšvielas ir ķimenes, krustnagliņas, sierāboliņš, dilles, fenhelis, piparmētra, pētersīļi, baziliks, Čīles pipari, koriandrs, ķiploki, karijs, ingvers, mārrutki, sinepes, pipari. Ja esi otrās dekādes Vērsis, tad tavi garšaugi un garšvielas ir ķimenes, sierāboliņš, dilles, piparmētra, pētersīļi. Trešās dekādes Vērsim piestāv ļoti ierobežots un specifisks garšvielu komplekts - ieteicams lietot tamarindu un estragonu.
Dvīņi
- Pirmā dekāde: 22.05. — 31.05.
- Otrā dekāde: 1.06. — 11.06.
- Trešā dekāde: 12.06. — 21.06.
Dvīņiem rūpīgi jāuzrauga savi ēšanas paradumi, lai uzturētu nervu sistēmu un vitalitāti. Veikli un viegli pielāgojošies cilvēki, Dvīņi atrodas duālas zīmes ietekmē, tāpēc viņi bauda visdažādākos ēdienus. Dvīņi savā uzturā var izvēlēties gandrīz jebkuru ēdienu. Un tomēr viņiem visnoderīgākā ir ēdienkarte, kas galvenokārt sastāv no ēdieniem, kuru pamatā ir dažāda veida mājputni (vistas, vistas, pīles, tītari) un savvaļas putni (fazāni, paipalas, irbes).
Dvīņu augļi ir aprikozes un granātāboli. Dārzeņi - pupiņas, ziedkāposti un selerijas. Pilnvērtīgam uzturam ir nepieciešami rieksti: mandeles, valrieksti, lazdu rieksti, pekanrieksti, pistācijas.
Pirmās dekādes Dvīņu garšaugi un garšvielas: kardamons, ķimenes, anīss, lakrica, piparmētra, vaniļa, krustnagliņas, muskatrieksts, salvija. Otrās dekādes Dvīņiem ieteicams lietot kardamonu, lakricu, salviju, piparmētru, ķimenes, vaniļu. Trešās dekādes Dvīņiem jāizmanto lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, citrons, žeņšeņs, rozmarīns, safrāns.