Kur likt nažus, kuriem virtuvē vairs nav vietas?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Alex Kosev/Shutterstock.com

Vai esi ieskatījies savā atvilktnē vai nažu statīvā un padomājis, cik no nažiem tu mēdz lietot? Vai nav tā, ka daži ir nostumti vistālākajā plauktā un rokā nav ņemti jau ļoti ilgi? Ko iesākt ar šiem nažiem, kā no tiem atbrīvoties?

Ar šādu jautājumu raidījumā "Bez tabu" vērsās kāda skatītāja, skaidrojot, ka nav īsti skaidrības, kā tos utilizēt, jo speciālu konteineru nav, tie neskaitās arī sadzīves atkritumi bez tam ar tiem varētu savainoties bezpajumtnieki. Nodot metāllūžņos nav izdevīgi un varētu izskatīties pat nedaudz smieklīgi, jo svars pārāk mazs.

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš iesaka sazināties ar kādu no restorāniem, jo tajos bieži vien praksi iziet jaunie kulināri, kuri par nažiem allaž būs priecīgi (protams, tiem nevajadzētu būt ļoti sliktā stāvoklī).

Šefpavārs arī iesaka nažus uzturēt vienmēr asus, jo visbiežāk savainojumi tiek iegūti tieši ar tiem nažiem, kas nav uzasināti.

Tomēr ir arī citi varianti, kā tikt vaļā no nevajadzīgajiem virtuves rīkiem: par simbolisku samaksu tos var mēģināt pārdot vai arī nodot dažādās labdarības organizācijās, jo, kā noskaidroja raidījuma žurnāliste, sazinoties ar dažādām iestādēm, arī naži tiek labprāt pieņemti un ir ģimenes, kurās tie noteikti noderēs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu