Vai zini, kam paredzēta katra četrpusējās rīves daļa?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Andrea Piacquadio/pexels.com

Arī tev mājās ir četrpusējā rīve, bet ikdienā izmanto tikai vienu no pusēm, jo īsti nezini, kādam nolūkam paredzētas pārējās puses un kādu rezultātu tās sniegs? Atklājam noslēpumu!

Platā biezo "zobiņu" puse

Šī ir tā, kura allaž ir visnolietotākā un skaidrojumus neprasa. Uz tās rīvējam teju visu: dārzeņus mērcēm, kartupeļus pankūkām, sieru picai un pat sviestu dažādiem mīklas izstrādājumiem. Bet bez šīs puses ir vēl trīs. Ko iesākt ar tām?

Smalkā rīvējuma puse

Smalcināšanas pusē ir caurumi, kas ir nedaudz mazāki par pirmo (parasti tie ieņem otru platāko virsmu uz četrpusējās rīves). Šo pusi izmanto, lai sarīvētu sieru, kad nepieciešams, lai tas ātrāk izkūst, vai, piemēram, gurķi kādai svaigajai mērcei. Nereti uz šīs daļas rīvē arī burkānus un cukīni, ja tos plāno izmantot kūku vai kēksiņu cepšanai - skaidiņas būs tik smalkas, ka mīklai piešķirs nepieciešamo garšu, bet uz zoba nemanīs izteiktus gabalus.

Foto: Jason Deines/Pexels.com

Griešanas puse

Trešajā pusē ir viens līdz trīs asmeņi, kas paredzēti siera, dārzeņu vai cietu augļu sagriešanai šķēlēs. Šī puse nav regulējama un nereti nav ne uz pusi tik asa kā mandolīna, tāpēc to izmanto retāk, bet izmēģini, varbūt tava rīve tiks galā ar uzdevumu. Tomēr šī puse ir noderīga, ja neesi pārliecināts par savām prasmēm, rīkojoties ar nazi.

Rīves puse, kas atgādina zvaigznītes

Šī puse pamatā ir augļu mizas norīvēšanai. Šo pusi var izmantot arī tādu garšvielu kā muskatrieksts un kanēļa standziņu rīvēšanai. Arī Parmezānu uz tā var eleganti sadrupināt. Vienu der atcerēties, uz šīs puses noteikti vieglāk būs rīvēt cietus produktus, mīkstākie vienkārši spiedīsies iekšā caurumos un netiks panākts vēlamais efekts.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu