Sieru var rīvēt arī citādi. Kā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Siera gabaliņu var atrast noteikti teju katrā ledusskapī. To ne tikai griežam šķēlēs, bet arī rīvējam. Vai esi pārliecināts, ka veids, kā to dari tu, ir vienīgais un pareizākais?

Varētu šķist, kas gan var būt vēl vienkāršāks kā sarīvēt sieru: paņem rīvi, noliec to uz kāda šķīvja, dēlīša un veiklām kustībām, kustinot siera gabaliņu uz augšu, uz leju, tiec pie kaudzītes svaigi sarīvēta siera. Bet interneta plašumi un cilvēku izdoma mēdz patīkami pārsteigt.

Visbiežāk virtuvēs atrodamas četrkantainas rīves, kur katrā pusē iespējams iegūt citas formas un biezuma rezultātu. Stāsts ir tieši par šīm rīvēm.

Vai arī tev ir bijušas reizes, kad, rīvējot sieru, tas lec uz visām pusēm, rīves apakšējās malas slīd pa šķīvi, sarīvētais siers rīves iekšpusē tiek neveikli saspiests, un tad vēl nevar saprast, kā sarīvēto dabūt nepieciešamajā traukā? Gadās visādi. 

Kāda portāla Twitter lietotāja dalījās ar savu metodi siera rīvēšanā. Jāsaka, gana oriģināli un noderīgi, jo:

  • mazāka varbūtība, ka rīve slīdēs pa virsmu;
  • nav nepieciešams šķīvis, kurā krāsies sarīvētais siers.

Skaties video un izmēģini šo metodi arī savā virtuvē:

Neliela nekārtība gan rodas, bet, lai no tās izvairītos, rīvi iesakām likt uz virtuves dēlīša, tad visu, kas "izmucis" no rīves, būs vieglāk savākt un izmantot.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu