Pavadi brīvdienas dabā ar garšu: jēra gaļas sautējums ar dārzeņiem

Kad nevaram uzvilkt skaistu kleitu un uzvalku un rezervēt galdiņu savā mīļākajā restorānā, mēs varam izbaudīt brīvdienu dabā un doties savā garšu ceļojumā.  Šoreiz lai top jērs.

Kas var būt labāks par brīvdienām ar mīļajiem svaigā gaisā. Vispirms ar ragaviņām no kalniņa, sniega kauja un tad sildoša maltīte, ka ne vien pilda punci, bet arī sasilda sirdi. 

Paldies Nikolajam Starcevam par recepti un iedvesmu doties dabā!

Sastāvdaļas un pagatavošana:

Jēra gaļu sagriež vidēja izmēra gabalos. Apcep 10 minūtes. Sagriež dārzeņus. Pievieno konkrētā secībā ar 5 minušu intervālu: 

  1. Sīpoli;
  2. Burkāni;
  3. Kartupeļi;
  4. Paprika;
  5. Konservēti tomāti savā sulā.

Pievieno garšvielas un čili piparus. Sautē visu kopā vēl 5 minūtes. Visu pārlej ar ūdeni, bet tikai tik daudz, lai pannas saturs nosegts. 

Pievieno sagrieztos ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa un sautē zem vāka 50-60 minūtes uz mazas liesmas. 

Pēdējā posmā vāra pastu. To atsevišķā katlā izvāra.

Laiks servēt: bļodiņās liek pastu un bagātīgi pārlej ar jēra un dārzeņu sautējumu

Lai labi garšo!

Atceries: nepiesārņo dabu un ievēro ugunsdrošību!

Uz augšu
Back