Uzliek vāku un uz mazas liesmiņas atstāj burbuļot, aizmirstot par buljonu uz aptuveni pusotru stundu. Tad nokāš, buljonu lej atpakaļ katlā, karstajā buljonā liek:
- 2 pakčojus (nopērkami lielveikalos, izskatās pēc maziem Ķīnas kāpostiņiem), iepriekš katru gareniski sagriežot 4 daļās;
- piespiež viena laima sulu.
Uzliek katlam vāku, bet vairs neko nevāra. Gaļu atdala no ādām un kauliem, saplucina gabalos un liek aizvākojamā traukā vai atpakaļ buljonā – kā nu vēlas.
Nūdeles, dārzeņi un citas rāmena sastāvdaļas
Kamēr buljons vārās, sagatavo pārējos produktus.
Rīsu vai olu nūdeles nūdeles sagatavo, sekojot instrukcijai uz iepakojuma;
Ja nūdeles virtuves krājumos nav atrodamas, nevajag krist izmisumā – var izlīdzēties ar visparastākajiem "roltona" makaroniem vai likt lietā iepriekš novārītus spageti.
- 1 papriku sagriež ļoti plānos salmiņos – tik superplānos, cik vien iespējams;
- 1 burkānu arī tāpat "sasalmiņo";
- 2 šalotes sīpolus sagriež plānos pusgredzenos;
- 1 bunti sīpolloku sīki sakapā;
- sakapā tik daudz čili, cik var turēt garšas kārpiņas, vai parūpējas par čili pārslām, Tabasko vai citiem "asinātājiem";
- 1 mazo kastīti šampinjonu sagriež plāksnītēs, pāris minūtes apcep pannā uzkarsētā eļļā, piespiežot klāt drusku citrona vai laima, lai sēnes nekļūst tumšas;
- 8 olas liek verdošā ūdenī un vāra precīzi 6 minūtes, tad liek aukstā, tekošā ūdenī un atdzesē.
Kad visi labumi satiekas vienā bļodā
Katra ēdāja bļodā liek visu rāmen "bildi" kopā:
- nūdeles;
- papriku;
- burkānus;
- šampinjonus;
- plānās šķēlēs sagrieztu gaļu;
- no buljona izzvejoto pakčoju;
- nolobītu, uz pusēm pārgrieztu olu;
- visu pārlej ar verdošu, aromātisku buljonu;
- pārkaisa ar lociņiem;
- ja vēlas, visu šo skaistumu var pārbērt arī ar čili, grauzdētām sezama sēklām un kinzas lapiņām.
Norādītais produktu daudzums paredzēts astoņiem ēdājiem, bet buljons, gaļa un kāds zaļuma gals noteikti paliks pāri – visus labumus var salikt katlā, piešaut sauju nūdeļu vai rīsu, un sanāks garda otrās dienas zupiņa.