Es esmu izvēlējies vidusceļu: gatavoju salātus no četrām sastāvdaļām vienādās daļās – cepetis, marinēti gurķi, kartupeļi un zirnīši, ko samaisa ar krējuma, majonēzes mērci ar pievienotām sinepēm.
Visām sastāvdaļām jābūt perfektām, gurķiem īstas garšas, kartupeļi labāk baltie (lai nav cieti, bet nejūk laukā). Sastāvdaļas griežu smalkos kubiņos un vismaz pāris stundas (vai arī uz nakti) sajaucu kopā, lai garšas savelkas. Pēc tam pirms pasniegšanas sajaucu ar krējuma un majonēzes mērci. Olas sastāvā nelieku, jo izmantoju paša gatavotu majonēzes mērci: no tŗīs minūtes vārītām olām, eļļas, sinepēm un citronu sulas (olas iekuļ ar visu baltumu!). Pasniedzot salātus, tiem gan var uzlikt virsū olu daiviņu – būs gan smuki, gan garšīgi".
Siļķi kažokā pavārs atzīst par cimperlīgu ēdienu, un, lai salāti būtu izcili, norāda, ka sastāvdaļām, tāpat kā citos ēdienos, jābūt patiesi labām. Ingmāra Ladiga recepte, ļoti iespējams, atšķiras no tās, ko ierasti gatavo vairums saimnieču, bet viņa intrepretācija siļķe "kažokā" neapšaubāmi garšo lieliski.
Kādas ir sastāvdaļas un gatavošanas gaita? Majonēzes mērce (pašu gatavota). Kartupeļi (lai nav cieti un nejūk laukā) – tos šefpavārs griež smalkos kubiņos nevis sarīvē, kā ierasts daudzās receptēs. Siļķe – izmanto fileju no veselas siļķes sālījumā. To var arī vēl papildus iemarinēt, lai iegūtu stiprāku garšu. Siļķi griež mazos kubiņos, gluži tāpat kā kartupeļus. Tad kārta sīpoliem – tos smalki sagriež un iemarinē (sāls, cukurs, etiķis, lai salātos nav jūtama asā svaigu sīpolu garša). Bietes Ingmārs cep cepeškrāsnī, pēc tam tās nomizojot, sarīvējot un samaisot ar sāli, cukuru un ķimenēm. Tradicionāli daudzi izmanto marinētas bietes, bet tām ir viens liels mīnuss – marinētās bietes ir pārāk slapjas un bojā salātu struktūru. Bieži vien salātu trauka apakšā sakrājas liekā marināde.