Draugos ar dabu: sešu vienreizlietojamu preču alternatīvas virtuvē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: j.chizhe/Shutterstock.com

Mainot vien dažus savus ieradumus, tu vari spert milzīgu soli, lai samazinātu sadzīves atkritumu apjomu un saudzētu dabu. Iegādājoties daudzreiz lietojamas preces, ilgtermiņā arī ietaupīsi, skaidro portāls "Krasotka".

Pārtikas plēve 

Saimniecībā vienmēr ir nepieciešama pārtikas plēve, bet nu ir radīta daudzreiz lietojama alternatīva. Tā ir izgatavota no bišu vaska un citām dabīgām sastāvdaļām, tā kļūst mīksta, paturot rokās, un ļauj uzglabāt jebkuru ēdienu. Pēc nomazgāšanas ar ūdeni  un ziepēm to var izmantot vēlreiz.

Iepirkumu tīkliņš

Pasaulē ir pārāk daudz plastmasas, kas nesadalās, tiek izmesta atkritumos, un tās daļiņas atrodamas pat cilvēka asinīs. Tāpēc ir svarīgi pēc iespējas samazināt plastmasas patēriņu.

Ar ko sākt? Protams, iedvesmojoties no pirmsplastmasas laikmeta - iepirkumu tīkliņi vai auduma maisiņi. Tie ir praktiski, videi draudzīgi un moderni.

Virtuves dvieļi

Papīra virtuves dvieļi ir ļoti ērti lietojami, diemžēl rullis beidzas pārāk ātri. Tie ir jāpērk atkal un atkal. Videi draudzīga alternatīva papīram ir bambusa šķiedras dvielīši. Tos var mazgāt no 80 līdz 100 reizēm, un ar tiem ir viegli notīrīt virtuves virsmas.

Ūdens pudele

Ir pēdējais laiks pārtraukt pirkt ūdeni mazajās pudelēs un sākt nēsāt līdzi savu daudzreizlietojamu pudeli. Tā ir praktiska un izturīga, tajā varat uzturēt siltu savu iecienīto dzērienu. Pudeles izgatavo no visdažādākajiem materiāliem: tērauda un plastmasas, alumīnija un silikona.

Cepampapīrs

Gatavojot kaut ko cepeškrāsnī, mēs bieži izmantojam cepampapīru. Lai izvairītos no atkritumiem, ir videi draudzīga alternatīva: atkārtoti lietojams, mazgājams teflona cepampapīrs. Tas izskatās gluži kā parastais, taču to var mazgāt un lietot atkal un atkal.

Salmiņi

Ja nevarat iztikt bez dzeramā salmiņa, izvēlieties videi draudzīgu un atkārtoti lietojamu bambusu vai tēraudu. Tie nesatur krāsvielas vai toksiskas vielas un izskatās diezgan stilīgi.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu