Kā uzglabāt banānus: pieci vienkārši padomi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Unsplash

Nav noslēpums, ka banāni ātri vien nogatavojas: miza zaudē krāsu, tekstūra paliek mīkstāka, līdz arī pats auglis kļūst brūns un nav vairs īsti baudāms. Ir vienkārši veidi, kā paildzināt šā augļa baudīšanas laiku. Īpaši svarīgi, ja izdevies par izdevīgāku cenu iegādāties lielāku apjomu un negribas izmest vai ēst jau brūnus.

Katru reizi, iegādājoties banānus, mēs ceram, ka paspēsim tos notiesāt, pirms tie kļūst ne pārāk kārdinošā brūnā krāsā un mīksti. Pieci vienkārši knifiņi tev palīdzēs.

Tālāk no citiem produktiem

Veido glītas augļu kompozīcijas uz viena šķīvja un nesaproti, kāpēc banāni tik ātri kļūst tumši brūni? Atbilde vienkārša - banāniem nepatīk "kaimiņi". Jo īpaši tad, kad tiem blakus novieto persikus, ābolus, ingveru, jo šie produkti izdala īpašas gāzes, kas liek citiem produktiem ātrāk nogatavoties. 

Iesaiņo kātiņus pārtikas plēvē

Vietu, kas satur banānus visus kopā, notin cieši ar pārtikas plēvi. Kāpēc? Tieši tur veidojas gāzes, kas paātrina nogatavošanās procesu.

Liec ledusskapī

Tas nekas, ka miza kļūs nedaudz brūna. Izmaiņas būs tikai vizuālas - garša un tekstūra nemainīsies. Tikai negatavus banānus gan nogatavini ārpus ledusskapja.

Foto: Unsplash

Citrusaugļu sula noderēs, ja banānus sagriezi

Skābums palīdzēs tiem saglabāt svaigumu, tāpat kā āboliem un avokado. Ja sagriezti banāni stāv uz šķīvja, apslaki tos ar apelsīna vai citrona sulu. Tā samazinās brūnēšanas ātrumu un saskābšanu. Ja satraucies, ka tas ietekmēs garšu, citrusaugļu sulu var arī atšķaidīt ar ūdeni, lai nav tik koncentrēta. 

Nebaidies sasaldēt

Ja redzi, ka banānu pārāk daudz, nebaidies tos saldēt. Lai taupītu vietu saldētavā, sagriez tos (no mizas obligāti jāatbrīvojas). Ideāls risinājums, ja esi smūtiju cienītājs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu