Kādus ieradumus klusībā nīst ātrās ēdināšanas restorānu darbinieki? (5)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Pastāv visdažādākās lietas, ko ātrās ēdināšanas restorāna darbinieks tev neteiks, ieskaitot dažus ieradumus, kurus viņi uzskata par kaitinošiem. Dažus no tiem, iespējams, ir diezgan viegli saprast - viņiem nepatīk, ja esi nepieklājīgs, atstāj nekārtību aiz sevis gan uz galda, gan uz grīdas vai ļauj bērniem nekontrolēti skraidīt pa visu telpu, traucējot gan citiem apmeklētājiem, gan personālam. Bet ir arī daudzas lietas, ko tu, iespējams, dari un uzskati par pieklājīgām, bet arī ir gana kļūdainas un personālu mēdz nokaitināt, skaidro "Reader`s Digest".

Kļūdu nelabošana

Kad veic pasūtījumu, izsakies pēc iespējas skaidrāk, lai nerastos pārpratumi. Darbinieks pasūtījumu pēc tam atkārtos. Tad tiešām ieklausies un neizliecies, ka viss labi, jo veikt izmaiņas, pirms ēdiens pagatavots, ir vieglāk nekā tad, kad viss jau iepakots. Ieguvējs būsi gan tu, gan pakalpojuma sniedzējs, jo netiks izniekoti produkti un personālam nebūs jāgatavo kas jauns, bet tev savukārt nebūs jāgaida.

Papildu naudas došana kasierim

Jūsu kopējā summa ir 17 eiro, tu mēdz iedot 20 eiro banknoti plus 2 eiro klāt, pretī sagaidot skaistu 5 eiro banknoti? Jā, tavam maciņam tas varētu būt izdevīgi, bet kasierim, ļoti iespējams, šāds scenārijs absolūti neder (ja būs problēmas ar atlikuma izsniegšanu, darbinieks pats palūgs), tāpēc neuztver to kā pašsaprotamu lietu, bet, ja tev ir šāda vajadzība, - vienkārši pajautā. 

Pandēmijas laikā centies izvairīties no maksājumiem ar skaidru naudu, izmanto bankas karti, ideālā gadījumā - bezkontakta.

Pasūtījums visam birojam

Protams, mēs visi gribam būt labi un izpalīdzīgi kolēģi, bet, pasūtot pusdienas desmit cilvēkiem ātrās ēdināšanas restorānos, tas rada milzīgu apkalpošanas ātruma problēmu. Tā vietā labāk veic pasūtījumu ar piegādi vai pasūti laicīgi un saņem konkrētā laikā. Teiksi, ka esi gatavs gaidīt visus šos pakalpojumus? Bet, ja nu tu būtu uzreiz nākošais cilvēks rindā aiz šāda pasūtītāja, - diez vai tu būtu ļoti priecīgs.

Sauja sīknaudas

Tev varētu šķist, ka ātrās ēdināšanas restorāni ir izslāpuši pēc sīknaudas un tiem vienmēr tās trūkst, bet tā gluži nav. Samērīgs daudzums sīknaudas ir normāls; gadās arī situācijas, kad tev nav iespējas norēķināties citādi; bet, ja tas ir ieradums, tad slikts, jo ļoti kavē laiku - kamēr tu saskaiti, kamēr pārdevējs pārskaita. Protams, nauda ir un paliek nauda, bet maku no smaguma vari atbrīvot arī kādā kafijas automātā vai pašapkalpošanās kasē.

Ja darbojies ar skaidru naudu, atceries par roku mazgāšanu un dezinficēšanu.

Papildini jau tā pārpildītu gružkasti

Jā, noteikumi iesaka un tiek uzskatīts par pieklājīgu ātrās ēdināšanas restorānos aiz sevis atstāt tukšu galdu. Tas tiešām tā ir, ja vien tu necenties savus atkritumus iebāzt jau tā pārpildītā konteinerā. Brīdī kad darbinieks vēlēsies to iztukšot, viss birs pa grīdu, radot diskomfortu gan darbiniekam, gan tuvumā esošajiem klientiem. Labākais, ko tu vari darīt, ir kādam no personāla norādīt, ka urna ir pilna, un savu paplāt atstāt tās tuvumā.

Komentāri (5)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu