Izlietnes biedi: kuri produkti ir īpaši nedraudzīgi virtuves caurulēm? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Daudzas saimnieces grēko un ļauj dažādiem pārtikas pārpalikumiem slīdēt prom izlietnes caurulēs. Īstermiņā tas nekādas problēmas var arī neradīt, bet ilgtermiņā virtuves izlietne var tapt neizmantojama.

Virtuves izlietnēm ir speciāli sietiņi, kas novērš pārtikas atkritumu nonākšanu caurulēs - tie ir jāliek lietā un regulāri jātīra, ja vēlies izvairīties no problēmām. Tomēr gadās visādi, un šis tas tomēr mēdz aizplūst kanalizācijā. Portāls "Rambler" atklāj produktus, kas caurulēm īpaši nevēlami.

Kafijas biezumi un tējas lapas

Sākotnēji liekas, ka šie pārpalikumi noteikti neradīs problēmas, jo aizskalojas prom, bet tā nemaz nav. Tie ir smalki un nešpetni, nosēžas uz cauruļu iekšējām sienām, laika gaitā "apaug" arī ar citiem ēdiena pārpalikumiem un veicina aizsprostojuma veidošanos.

Foto: Shutterstock

Makaroni (pasta)

Gandrīz visu veidu pasta ūdenī uzbriest. Tātad, ja kāds gabaliņš aizķeras, tas kļūst lielāks un piesaista arī citus pārtikas atkritumus. Būtībā ne tikai makaroni, viss, kas ūdenī briest, ir kanalizācijas caurulēm ārkārtīgi nevēlams. 

Viss, kas saistīts ar kartupeļiem un cieti

Ciete, kas ir kartupeļu sastāvā, ūdeni kanalizācijā pārvērš par sava veida purvu. Tāpēc jebkādu kartupeļu daļiņu aizskalošana izlietnē ir kļūda, tu provocē cauruļu aizsērēšanos. Tas pats notiek, ja caurulēs nonāk pupiņas, zirņi un citi cieti saturoši pākšaugi.

Lai novērstu problēmas ar caurulēm, neliec izlietnē traukus ar ēdiena pārpalikumiem; ja mizo izlietnē, noteikti izmanto sietiņu. Profilaksei reizi dažos mēnešos caurules ar dažādiem līdzekļiem der iztīrīt.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu