Ingvers - kafijas alternatīva. Kas tajā vērtīgs, kā pagatavot un uzglabāt?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Japānā ingvera sakni var atrast katrā virtuvē. To pievieno teju visās receptēs: zupās, smūtijos, salātos, gaļas un zivju ēdieniem, pat pastai. Ingveru arī kaltē, marinē. Skaidrojam, kāpēc šī sakne ir tik lielā cieņā, kā to veiksmīgi izmantot un uzglabāt.

Ingvera tēja kafijas vietā

Varbūt arī tu esi tas cilvēks, kurš nespēj nodzīvot ne dienu bez kafijas. Tu zini, ka bez dažām tasītēm šīs tumšās dziras neizdosies ne pamosties, ne saņemties darba dienai. Reizēm arī pēc sātīgāk pusdienām kāda lāse nekaitē, un šad tad arī septiņos vakarā, lai kļūtu mundrāks, roka stiepjas pie kafijas automāta. 

Tomēr, pat ja tu esi šāds cilvēks, tu labi arī apzinies, ka, pārmērīgi lietojot kofeīnu, bojājas ādas krāsa, salda kafija ar pienu arī negatīvi ietekmē ādas kopējo veselību, ir cilvēki, kas pēc šā dzēriena baudīšanas izjūt vieglu nelabumu un trauksmi, kas ir zināms šoka stāvoklis organismam.

Ja vēlies savu ķermeni uzlādēt ar enerģijas pieplūdumu, nomaini kafiju pret ingvera tēju. Neskatoties uz tonizējošo efektu, tam piemīt vēl virkne vērtīgu īpašību. Piemēram, šāda tēja ir lieliska tiem, kas vēlas samazināt svaru, jo ingvers stimulē vielmaiņu. Tāpat tas uzlabo asinsriti un rūpējas par gremošanas sistēmu. Svarīgi, protams, nepārspīlēt ar tā patēriņu un ļoti uzmanīgi lietot tiem, kam bijušas problēmas ar kuņģa - zarnu traktu. 

Foto: Shutterstock

Kādos gadījumos ingvers ir īpaši noderīgs?

  • Ja izjūti stresu un spēcīgu nogurumu 
  • Ja salst rokas un kājas
  • Ja kļūst nelabi sabiedriskajā transportā
  • Ja ir problēmas ar gremošanu

Ingvers - viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar jūras slimību.

Kā pagatavot ingvera tēju?

Galvenās sastāvdaļas: ingvera sakne un ūdens

Novārījuma tēja:

  • Ingvera sakne ir jānotīra un aptuveni 4 cm gabaliņš jāsagriež.
  • Aplej ar ūdeni un vāri 10 - 15 minūtes. 
  • Gatavo ingvera tēju var uzglabāt ledusskapī aptuveni nedēļu. Ja tā sanāk pārāk koncentrēta, to jebkurā brīdī var atšķaidīt ar karstu ūdeni.

Aplejamā tēja:

  • Ingveru notīra, sagriež un ber krūzītē.
  • Pārlej ar ūdeni, krūzi noslēdz ar vāciņu un ļauj ievilkties.
  • Šajā gadījumā tā nebūs tik spēcīga un baudāma uzreiz - nevajadzētu uzglabāt.

Gatavo tēju  papildina ar medu, kanēli, citronu.

Ja ingvera tēju dzer pēc ēdienreizēm, tā veicinās gremošanu un novērsīs vēdera pūšanos.

Kur ingvera sakni uzglabāt?

Šobrīd šo sakni ērti var iegādāties teju katrā pārtikas tirdzniecības vietā. Ja esi nopircis, bet visu neesi izlietojis, to var vairākus mēnešus glabāt ledusskapī, ja ietin papīra dvielī un tad ieliek maisiņā, lai netiek klāt gaiss.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu