Sestā kļūda: netiek kontrolēts cukura daudzums
Tas varētu daudziem būt pārsteigums, bet, jā, arī cukurs ir tā sastāvdaļa, kas mīklai liek kļūt šķidrākai. Kāpēc? Mīklu maisot, cukurs sāk kust un pārvēršas sīrupā, tāpēc aizrauties nevar.
Ja vēlies, lai biezpiena plāceņi ir saldais deserts, mīklai cukuru pievieno nedaudz, bet pasniedz ar saldām piedevām, piemēram, ievārījumu vai medu.
Septītā kļūda: neatbilstoša izmēra izvēle
Ja izveidosi plācenīti pārāk biezu, izcepsies tikai tā ārējās maliņas, bet vidū būs jēla mīkla. Šādus plāceņus būs grūti arī uz pannas apgriezt. Svarīgi arī uz pannas tos nenovietot vienu otram cieši blakus, bet gan nedaudz atstatus, jo karstumā tie nedaudz izplešas un var salipt ar blakus esošajiem.
Astotā kļūda: izmanto acumēru daudzuma noteikšanai
Lai visi plācenīši garšotu vienādi, izceptos vienādi, ir svarīgi, lai tie būtu vienāda izmēra, un ar aci to būs grūti noteikt. Izmanto karoti, lai katru plāceni veidotu no vienāda apjoma mīklas.
Devītā kļūda: aizraušanās ar miltiem
Mīklas gatavošanas procesā būtiska loma ir miltiem. 100 gramiem biezpiena noteikti nevajadzētu pievienot vairāk kā 30 gramus miltu. Tātad uz puskilogramu biezpiena nepieciešamas aptuveni 4 ēdamkarotes miltu. Jau zināms, kāpēc tā, - ja būs pārāk daudz, būs nepatīkama tekstūra, ja pārāk maz - tie izjuks.
Desmitā kļūda: nav pietiekami karsta panna
Pirms ķeries pie plāceņu cepšanas, ir būtiski kārtīgi sakarsēt pannu ar taukvielām. Ja mīklu uzliksi uz vēsākas pannas vai tajā būs pārāk daudz eļļas, plāceņiem neizveidosies kraukšķīgā garoziņa un tie izjuks.