Konservi, kuriem jābūt tavos krājumos dažādām dzīves situācijām (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Konservi
Konservi Foto: Shutterstock

Konservi ir universāls produkts, un tos var arī saukt par sava veida glābējiem dažādās dzīves situācijās. Pirmkārt, tie neaizņem daudz vietas, otrkārt, tos var ļoti ilgstoši uzglabāt, treškārt, ir daudz recepšu, kurās izmantotas konservētas zivis, gaļa, dārzeņi un arī augļi, raksta “Postimees”. 

Vēl viens konservu  bonuss: receptes, kurās tie izmantoti, lielākoties ir ātri pagatavojamas. Kopumā ir vērtīgi, ja mājās kādā plauktā ir neliels konservu  bundžu krājums gan tiem vakariem, kad pēkšņi trūkst ideju, ko gatavot, gan kādam grūtākam dzīves brīdim.

Kam tad būtu vērtīgi atrasties starp konservu bundžu krājumiem?

Pupiņas - lielākas, mazākas, dažādās mērcēs

Teju neaizstājams labums. Konservētās pupiņas atšķirībā no sausajām nav ilgi jāvāra, un no tām var pagatavot virkni ēdienu. Ja esi veģetārietis, tās noteikti aizņem gana lielu daļu tavas ēdienkartes, bet, ja tāds neesi, arī tad tu zini, ka pupiņas rod sev vietu kā zupās, tā salātos.

Pupas ir labs olbaltumvielu un šķiedrvielu avots – organisms par šo kombināciju būs priecīgs.

Mazliet košo krāsu - kukurūza un zaļie zirnīši

Šis ir gatavs papildinājums neskaitāmiem ēdieniem: virkne zupu, salātu, sautējumu, pat vienkārši rīsi ar kukurūzu un zirnīšiem garšo labāk.

Zirņi satur arī olbaltumvielas, savukārt kukurūza satur vērtīgo kalciju un spēj pazemināt sliktā holesterīna līmeni.

Augļu/ogu kompots vai augļi sīrupā

Tas ir gatavs pamats daudziem desertiem. Tu vari pagatavot krāsainu želeju ar vasaras smaržu, pārliet kūku biskvītus, pievienot smalkmaizītēm vai vienkārši apēst kādu šķēli salda augļa vai kādu ogu.

Iebiezinātais piens

Labs un noderīgs saldums. Ne vien desertos un kūkās lietojams, bet var arī izglābt tādu dienu, kurā beidzies reizē gan cukurs, gan piens kafijai!

Tuncis vai lasis (der arī citi zivju konservi, kas iecienīti, – svarīgs uzglabāšanas termiņš)

Zivju konservi ir lielisks olbaltumvielu un kalcija avots. Ko tik nevar ar dažu produktu papildināšanu pagatavot – liec salātos, pildi kartupeļos, tin pankūkā vai lavašā, uz brokastu maizītes, pat uz picas var!

Sautētas gaļas konservi – tautā saukti par tušonku (no krievu valodas)

Šie gaļas konservi plauktos bija redzami jau Padomju Savienības laikos. Bez tiem grūti iedomāties, piemēram, pārgājienus. Un mājās katram gadījumam vajadzētu būt kādai bundžiņai šādas gaļas: makaroni flotes gaumē, zupa vai borščs taps ļoti gards, ja pievienosi bundžas saturu. Svarīgi būt drošam, ka tas, ko iegādājies, ir kvalitatīvs. Iespējams, labākā izvēle savus gaļas konservus papildināt tieši ar medījumu.

Baklažānu vai kabaču ikri

Nav tā, ka jāskrūvē vaļā burciņa un jāēd ar karoti. Lai gan var arī tā, jo garšīgi taču! Šie dārzeņu konservi var aizstāt, piemēram, tomātu mērci, un tos var pievienot pie gaļas, dažādiem pastas ēdieniem. Un baklažānu ikriem vari pievienot konservētus auna zirņus, grauzdētas sezama sēklas, smalki sagrieztus zaļumus, sīpolus un ķiplokus, pārliet ar olīveļļu - saņemsi neparastu un ļoti garšīgu diētisku ēdienu.

Tomātu pastas vai tomāti savā sulā

Neaizstājams produkts daudzās receptēm - sākot ar makaroniem tomātu mērcē un beidzot ar picu. Ja tev garšo itāļu ēdieni, šiem produktam noteikti jābūt tavā pieliekamajā. Un arī konservēti tomāti pašu sulā ir lieliska lieta.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu