Pieci veidi, kā salātus padarīt veselīgākus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixabay/silviarita

Dārzeņu salāti ir lielisks veids, kā uzņemt vitamīnus un minerālvielas, kā arī parūpēties par savu figūru.  Bet, lai salāti pēc iespējas veselīgāki un bagātāki ar vērtīgo, ir svarīgi ievērot dažus vienkāršus noteikumus, raksta Today.

Izmanto olīveļļu

Tā kā olīveļļa ir mononepiesātinātie tauki, to patērējot, ir grūti pieņemties svarā. Šis produkts paātrina vielmaiņu un paaugstina enerģijas līmeni.

Svarīgi - izvēlēties tiešām kvalitatīvu, pirmā spieduma olīveļļu, lai no tās iegūtu dažādus labumus.

Neignorē zaļumus

Baziliks, pētersīļi, koriandrs, spināti un salātu lapas ir bagāti ar šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām un fitoelementiem. Hlorofils, kas zaļumiem piešķir krāsu, piesātina ķermeni ar skābekli, paātrina vielmaiņu un stiprina imūnsistēmu.

Pievieno olbaltumvielas

Siers, olas, zivis, auna zirņi, tofu vai baltā vistas gaļa ir labs olbaltumvielu avots. Olbaltumvielas jeb proteīns ir visu šūnu celtniecības materiāls un uztura avots. Tas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu un mazina vēlmi našķēties starp ēdienreizēm.

Daudzveidībā ir spēks

Svaigi dārzeņi un augļi nodrošina mūs ar nepieciešamajām šķiedrvielām un milzīgu vitamīnu daudzumu. Apvieno dažādu krāsu dārzeņus salātos, lai iegūtu maksimālu labumu veselībai - dabiskajiem pigmentiem ir dažādas veselības priekšrocības un tie papildina viens otru.

Grauzdiņu vietā rieksti un sēklas

Grauzdiņos ir ļoti daudz kaloriju un maz vērtīgā. Tāpēc labāk tos aizstāt ar riekstiem vai sēklām.

Riekstos ir daudz vitamīnu, minerālvielu, antioksidantu, veselīgu tauku, olbaltumvielu un šķiedrvielu, un sēklas satur mikroelementus, kas nepieciešami normālai sirds un asinsvadu darbībai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu