Kā alkohols ietekmē tavu izskatu? (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Visi zina, ka alkohols ietekmē veselību, bet tas nav viss. Izmaiņas redzamas arī ārienē, un tās nudien nav pievilcīgas, atklāj "Postimees".

Āda

Pats pirmais, ko pamanīsi pēc ballītes, ir tumši loki un maisiņi zem acīm. Alkohols aiztur šķidrumu un vienlaicīgi izraisa arī dehidratāciju. Tas ķermenim ir milzīgs stress: tu dzersi daudz ūdens, bet tas pietiekoši neizdalīsies.

Bieži lietojot alkoholu, smagas dehidratācijas dēļ āda kļūst sausa un zūd tvirtums, kas nozīmē: sveiki, grumbas un priekšlaicīga novecošana!

Ja cīnies ar akni, kosmetologi arī iesaka atteikties no alkohola patēriņa. Raugs alkoholisko dzērienu bāzē provocē izsitumus un pūtītes.

Mati

Bet labā ziņa ir tā, ka alkohols var padarīt veselīgus un spīdīgus tavus matus. Tiesa, tas jālieto nevis iekšķīgi, bet gan ārīgi: alus raugs padara matu maskas ļoti iedarbīgas. Bet pārējais alkohols ir kaitīgs mūsu matiem. Speciālisti apgalvo, ka pat pāris glāzes vīna nedēļā ievērojami pasliktina matu stāvokli. Tas viss toksīnu dēļ. Uzkrājoties ķermenī, tie aizsprosto poras, arī galvas ādā. Mati ātri kļūst netīri, nesaņem pietiekami daudz skābekļa un tiek vājināti. 

Figūra - īpaši aktuāli dāmām

Vienā glāzē vīna ir aptuveni 150 kaloriju. Saskaiti, cik daudz kaloriju mēs varam mierīgi izdzert, kamēr notiek patīkama saruna. Neaizmirsti pievienot tam siera uzkodas, šokolādes tāfelīti vai itāļu pastu ar mērci. Par ideālo vidukli var aizmirst, ja sevi neierobežo.

Ir pierādīts, ka alkohols paaugstina cukura līmeni asinīs, kas arī kaitē mūsu veselībai. Sākas problēmas ar vairogdziedzeri un vielmaiņu. Ja pēkšņi tava iecienītā un efektīvā diēta pārstāj darboties, padomā - varbūt vaina slēpjas vīnā!

Zobi

Esam pieraduši domāt, ka zobus iekrāso tikai sarkanvīns. Patiesībā arī baltais ir kaitīgs. Jebkurš alkoholiskais dzēriens satur skābes un cukuru, kas bojā zobu emalju, tikai sarkanvīna sekas mēs redzam gandrīz tūlīt.

Zobu emaljas erozija nav vienīgais. No rīta pamostoties no spēcīgām slāpēm, izdzeram glāzi ūdens un pamostamies kārtīgi. Pirms tam zobi visu nakti alkohola dēļ cīnās ar sausumu un siekalu trūkumu. Tas viss nepieciešams, lai uzturētu normālu pH līmeni (vides skābums); ja tas netiek nodrošināts, uz zobiem parādās kariess, tie iekrāsojas nepatīkamā tonī un jācīnās arī ar nepatīkamu elpu.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu