Olu vārīšanas noslēpums: čaumala katliņā vesela, bet viegli noņemama

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Kas var būt vieglāks par olu vārīšanu?! Neesi pārsteidzīgs, jo arī tu noteikti no katliņa esi izņēmis olu, kuras čaumala ir ieplīsusi vai arī ir ļoti grūti to noņemt, vai ne? Ir mazas viltības, kas neļauj čaumalai saplīst un reizē ļauj olu viegli nolobīt.

Galvenais iemesls, kāpēc olas čaumala vārīšanas procesa laikā saplīst, ir temperatūras maiņa. Olas steigā izceļam no ledusskapja un uzreiz liekam katliņā vārīties.

Ja nav laika gaidīt, kad ola sasils pati istabas temperatūrā, atrisini situāciju ar ūdens palīdzību. Ļauj olām sasilt siltā ūdenī, un tikai tad liec uz uguns vārīties. Ūdenim pievieno krietnu devu sāls. 

Kad olas esi vārījis tik ilgi, cik nepieciešams, vēl viena svarīga nianse: nolej karsto ūdeni un aplej olas ar aukstu ūdeni (ūdens jānomaina vairākas reizes, ja nevēlies atstāt zem tekoša). Kāpēc tas jādara? Tam ir divi iemesli: tu apstādini tālāku olas gatavošanās procesu (kas ir svarīgi, ja vēlies izcilu olas dzeltenumu), un tieši labi atdzesētas olas ir vieglāk notīrīt.

Pastāv viedoklis, ka olas pēc izvārīšanas ir grūti notīrīt, ja:

  • olas ir ļoti svaigas,
  • ilgi stāvējušas (tieši aukstumā).
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu