Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Eksotiskais kabaču ievārījums Carnival Youth dalībnieka gaumē (1)

No arhīva
Raksta foto
Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video

Grupas Carnival Youth grupas dalībnieks Kristiāns gatavo eksotisku kabaču ievārījuma recepti - ar ingveru un citronu - tieši tas ziemā būs nepieciešams. Izmēģini arī tu.

Kristiāns raidījumam Bez tabu atklāj kabaču zaptes recepti, kura papildināta ar klasiskajām ziemas garšām - ingveru un citronu. Šo ievārījumu Carnival Youth mūziķis Kristiāns gatavoja pirmoreiz. Lai viss izdotos, konsultējies ar omīti Ilzi. 

Mūziķis stāsta: «Šīs būs man tādas ugunskristības. Es vispār pirmo reizi dzīvē taisīšu zapti!»

Nepieciešamās sastāvdaļas: kabacis, ievārījuma cukurs, ingvers, citrons un kanēļa standziņas.

Kabaci nomizo, atbrīvo no sēklām, sagriež nelielos gabaliņos un ber bļodā. Pievieno cukuru un ļauj tam ievilkties vismaz 2 stundas. Tad masai pievieno sarīvētu citrona miziņu, to var nežēlot, toties ar rīvētu ingveru neaizraujas. Pievieno arī nedaudz citrona gabaliņu.

Visu masu lej katliņā, pievieno kanēļa standziņas un liek vārīties vismaz 20 minūtes.  Izmantojot karoti un šķīvi, var noteikt īsto konsistenci: uz šķīvja liek pilīti ievārījuma šķidruma, ja pilīte neizplūst - konsistence ir īstā un ievārījums ir gatavs!

Kā Kristiānam veicās ar ievārījuma gatavošanu un kā darbu novērtēja galvenā ģimenes konservētāja - ome, skaties video: 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu