"Tomātu pļuriņa" Ievas Sutugovas gaumē

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video

Teju katram latvietim pagrabā vai ledusskapī ir burciņas, kas atgādina par vasaru. Arī sabiedrībā pazīstamas personas nav izņēmums un konservē uz nebēdu! Kāda ir Ievas Sutugovas iecienītā tomātu konservēšanas recepte?

Raidījumam "Bez Tabu" Ieva Sutugova atklāja savas ģimenes iecienītu recepti. Māksliniece stāsta, ka recepte noteikti daudziem ir zināma, bet viņas ģimene to sākusi izmantot pavisam nesen. 

Pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas: tomāti, ķiploki un sāls.

Kā Ieva smejas, receptei nav izdomāts kāds skaists nosaukums un ģimenē šo gardumu dēvē par "tomātu pļuriņu". Tā ir šķidra tomātu masa ar ķiplokiem un sāli, ko, kā māksliniece atklāj, var izmantot gan kā piedevu, gan gatavojot mērces, zupas un pat plovu.

Pagatavošanas process ļoti vienkāršs: tomātus sagriež gabaliņos un liek vārīties. Ieva piebilst: ja traucē tomātu miziņa, to noņem pirms vārīšanas (tomātu miziņā nedaudz iegriež ar nazi un aplej ar verdošu ūdeni, pēc dažām minūtēm novelk miziņas). Kamēr tomāti vārās, ķiplokus atbrīvo no miziņas un saspiež ķiploku spiedē. Vaicājot, kāpēc tieši spiedē, Ieva smejas un saka: "Tāpēc, ka mamma tā teica!"

Kad tomāti krietni izšķīduši, tiem pievieno ķiplokus, pavāra, pieber sāli un pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl ķiploku un sāli - garšām jābūt labi jūtamām. Kad viss garšo kā patīk, Ieva "pļuriņu" pilda burciņās, aizskrūvē un liek zem segas, lai lēnām atdziest.

"Tomātu pļuriņas" gatavošanas gaitu un Ievas Sutugovas zemeņu liķiera recepti skaties video: 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu