/nginx/o/2020/07/10/13200900t1he95c.jpg)
Jā, kraukšķīgus, mazsālītos gurķīšus var iegūt arī neizmantojot klasisko recepti ar ūdeni. Kas nepieciešams un kas jādara?
Jā, kraukšķīgus, mazsālītos gurķīšus var iegūt arī neizmantojot klasisko recepti ar ūdeni. Kas nepieciešams un kas jādara?
Mazsālīto gurķu receptes ir daudz un dažādas, galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls (garšu līdzsvaram arī cukurs), bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.
Lai varētu gurķu gatavot ar šo metodi, tev nepieciešams stingrs plastikāta maisiņš, kuru var aizvērt. Lieliski noder zip maisiņi, kurus izmanto, piemēram, saldēšanai.
Kāpēc maisiņš? Jo tajā vienmērīgāk var izlīdzināt visas sastāvdaļas, bļodā tomēr viss nostājas kārtās, ja vien tā nav super liela bļoda, kas attiecīgi nozīmē lielāku varbūtību, ka ledusskapī to ielikt būs ievērojami grūtāk.
Svarīgi - šī metode ir piemērota tikai neliela izmēra un patiesi svaigiem gurķīšiem. Ar lielākiem gurķiem rezultāts nebūs tik baudāms.
Kas jādara?
Vidēji uz 1 kg gurķu izmanto 1-2 ēdamkarotes rupjā sāls.
Ja vēlies paātrināt iesālīšanās procesu, gurķus var sagriezt arī 4 daļās, taču jārēķinās, ka gurķi, kas smalkāk sagriezti var zaudēt savu kraukšķīgumu.