Jā, kraukšķīgus, mazsālītos gurķīšus var iegūt arī neizmantojot klasisko recepti ar ūdeni. Kas nepieciešams un kas jādara?
Mazsālīti gurķi bez ūdens. Tā arī var?
Mazsālīto gurķu receptes ir daudz un dažādas, galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls (garšu līdzsvaram arī cukurs), bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.
Lai varētu gurķu gatavot ar šo metodi, tev nepieciešams stingrs plastikāta maisiņš, kuru var aizvērt. Lieliski noder zip maisiņi, kurus izmanto, piemēram, saldēšanai.
Kāpēc maisiņš? Jo tajā vienmērīgāk var izlīdzināt visas sastāvdaļas, bļodā tomēr viss nostājas kārtās, ja vien tā nav super liela bļoda, kas attiecīgi nozīmē lielāku varbūtību, ka ledusskapī to ielikt būs ievērojami grūtāk.
Svarīgi - šī metode ir piemērota tikai neliela izmēra un patiesi svaigiem gurķīšiem. Ar lielākiem gurķiem rezultāts nebūs tik baudāms.
Kas jādara?
- Nomazgā gurķus un nogriez tiem abus galiņus. Liec maisiņā.
- Sasmalcini dilles un kopā ar ogu lapām un ķiploku, kura daiviņas pārgrieztas vismaz uz pusēm, liec maisiņā pie gurķiem.
- Tad visam pievieno sāli.
- Maisiņu aizver un cītīgi sakrata, lai sāls un garšaugi ieskauj katru gurķi.
- Ļauj gurķiem vēsā vietā sālīties divas stundas un gatavs!
Vidēji uz 1 kg gurķu izmanto 1-2 ēdamkarotes rupjā sāls.
Ja vēlies paātrināt iesālīšanās procesu, gurķus var sagriezt arī 4 daļās, taču jārēķinās, ka gurķi, kas smalkāk sagriezti var zaudēt savu kraukšķīgumu.