Kas tad tur grūts - uzliek uz grila restēm desas un cep? Varētu šķist, ka nav neka vienkāršāka. Nekā nebija. Ir jāapzinās, ka šie gaļas izstrādājumi ir ļoti jutīgi pret karstumu.
Kā pareizi uz grila izcept dažāda veida desas? (1)
Lai desas nebūtu sausas, no ārpuses apdegušas un iekšpusē aukstas, izmanto kādu no šīm divām metodēm, iesaka "Postimees".
Metode Nr. 1: vāri un tad cep
Sāc ar desu vai cīsiņu vieglu novārīšanu ūdenī (var pievienot arī alu!). Vien dažas minūtes karsē tās ūdenī, lai tās sasiltu. Tad izņem no ūdens un apcep grilā no katras puses, līdz desas glīti brūnas. Karstumam jābūt vidējam, un cepšanas process būs ļoti īss, jo desas jau būs izsilušas vārīšanas procesa laikā.
Metode Nr. 2: cep pārdomāti
Parūpējies, lai tavā grilā būtu karstā zona ar nelielu liesmu, bet otrā pusē mērens siltums. Sākumā desas lēni karsē grila vēsākajā pusē, lai tās kārtīgi izsilst, regulāri apgrozot. Pēc tam padari tās zeltainas, apcepot grila karstajā pusē.