Divgadniece virtuvē: iepazīstieties, Keila

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

Aizrautībai un vēlmei gatavot nav nekādu ierobežojumu. Tam spilgts piemērs ir mazā Keila, kura savas gaitas virtuvē sākusi jau divu gadu vecumā.

Keila ir divgadīga latviete, kura dzīvo Dubaijā. Kā atklāj meitenītes mamma Linda, Keila ir ļoti aktīvs bērns un viņai patīk būt kameras priekšā. "Tāpēc 2019.gada septembrī esam izveidojuši kanālu “Keila Explores”, kurš šobrīd ir sasniedzis gandrīz 1 miljonu apmeklējumu," stāsta Linda.

Foto: Publicitātes foto

Tā kā Keila ir latviete no mammas puses un libāniete no tēta puses, dzīvojot Apvienotajos Arābu Emirātos, Keilas garšas kārpiņas ir izbaudījušas vairāku nacionālo virtuvju ēdienus.

Vaicājām Lindai, kas garšo Keilai, jo viņai ir brīnišķīga iespēja iepazīt dažādu tautu virtuvi.

Keilas mamma pastāstīja, ka libāņu virtuves ēdieni Keilai garšo labāk. Viņas mīļāko libāņu ēdienu topā ir tabulē salāti, humoss un zātara manakish.

Savukārt no latviešiem pierastās virtuves Keilai garšo borščs, kotletes, plānās pankūkas, kā arī piparkūkas (Ziemassvētku laiks tiek gaidīts jau kopš janvāra). "Varam būt priecīgi vecāki, jo Keila ēd praktiski visu, garšo svaigi augļi, dārzeņi (īpaši svaigi zaļie zirnīši tikko no dārza), pat svaigi ķiploki un citrons," stāsta mamma.

Tā kā Keilai ļoti patīk gatavot, ir izveidota veselīgo recepšu sadaļa bērniem, kur Keila māca gatavot tādus gardumus kā mājas apstākļos viegli pagatavojamus, veselīgus saldējumus; banānu, auzu cepumus tikai no 4 sastāvdaļām un banānu, kakao mafinus bez cukura. 

Mīlestība pret ēst gatavošanu bieži vien tiek aizgūta no kāda ģimenes locekļa. Tāpēc vaicājām Lindai, kā nopelns ir Keilas vēlme un patika rosīties virtuvē un kāpēc tiek īpaši piedomāts pie našķu veselīguma.

Linda stāsta: "Mīlestību gatavot Keila ir pārņēmusi no manis, jo arī es esmu saldummīle, taču veikalos pieejamie produkti bieži vien ir piesātināti ar daudzām nepavisam nevajadzīgām un neveselīgām vielām, līdz ar to tajās dienās, kad sagribas kaut ko saldu, gatavojam pašas, un Keila ir vislielākā palīdze virtuvē, visu grib darīt pati."

Visas saldo ēdienu receptes, ko gatavo Keila, ir gatavotas bez cukura un baltajiem miltiem, Keilas mamma Linda cenšas radināt meitu ēst veselīgi jau no mazotnes.

Savā Youtube kanālā Keila ne tikai gatavo dažādus veselīgos gardumus, bet arī māca bērniem interesantas un noderīgas lietas, piemēram, kā izgatavot mīkstu, staipīgu slaimu relaksācijai mājas apstākļos, parāda vienkāršā eksperimentā, kāpēc ir svarīgi mazgāt rokas un kā 1 minūtes laikā vienkāršā veidā (bez šūšanas) izgatavot sejas maskas bērniem

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu