Pērn interneta dzīles pārņēma kāds kafijas dzēriens, kas izskatās pasakaini. Skaidrojam, kur meklējama Dalgonas kafijas dzēriena izcelsme un kā to pagatavot.
Dalgonas kafija - kas tas ir un kā to gatavot?
Dalgonas kafija ir korejiešu kafijas dzēriens, kas vētras ātrumā ieguva milzīgu popularitāti internetā, vēsta "BBC food".
Šis dzēriens ir kā kapučīno, kas apgriezts otrādi: ar putojošu kafiju virsū un pienu apakšā.
Kafijas putu pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas: šķīstošā jeb granulētā kafija, ūdens un cukurs, bet pasniegšanai piens.
Aukstās dienās šo dzērienu vari baudīt ar siltu pienu, bet karstajās dienās atvēsināties ar aukstu.
Pagatavošanas gaita 2 porcijām dzēriena:
Vidējā bļodā ber 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas, 2 ēdamkarotes cukura un tikpat daudz karsta ūdens. Visu kopā puto, līdz masa kļūst gaišāka un paliek gaisīga kā putas.
Ja dzērienu vēlies siltu - sakarsē pienu līdz sev tīkamai temperatūrai, ja aukstu - lej krūzē vai glāzē, no kuras vēlies dzērienu baudīt. Atstāj vietu kafijas putām. Aukstajā versijā var pievienot arī ledu.
Virs piena liek pagatavotās putas. var izmantot arī konditorejas maisiņu, ja vēlies, lai izskatās īpašāk.
Dekorēt var ar šokolādes skaidiņām vai kādu konfekti, vafeli.
Lai izdodas, un neaizmirsti uztaisīt kādu satriecošu foto!