Ķiploks sācis dīgt: ēst vai izmest?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Tev noteikti bija vislabākie nodomi un plāni brīdī, kad nopirki vairākas ķiploku galviņas, bet mainījās ēdienkarte, tie tika aizmirsti un nu sākuši dīgt un tos rotā pavasarīgi zaļi dzinumi? Ēst vai neēst, skaidro “Reader’s Digest”.

Nav iemeslu domāt, ka ķiploks, kas sācis dīgt, ir nelietojams uzturā. To droši var ēst, tomēr skaidrs ir viens: līdz ar zaļo dzinumu izaugšanu var mainīties garšauga smarža un garša.

Ko iesākt?

Sāc ar aromātu un izskatu. Tieši tāpat kā citus produktus, par kuru svaigumu šaubies, tu mēdz paostīt un kārtīgi nopētīt, pārbaudi arī ķiploku. Ja tam ir nepatīkama smaka un/vai tas ir mainījis krāsu un  tekstūru, izmet to. Ja viss ir kārtībā, nebaidies, to droši vari nogaršot un, ja garša attaisno cerības, droši izmanto.

Izteikts rūgtums

Pat ja daiviņa izskatās un smaržo labi, ja ķiploks ir sācis dīgt, tā garša var kļūt rūgtāka un asāka. Ja to termiski apstrādāsi, atšķirība nebūs tik manāma, vairāk jāuzmanās, ja plāno to ēdienā izmantot svaigu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu