Iepērcies vairākām dienām: kam jābūt tavā groziņā? (1)

7 ieteikumi
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Lai arī šobrīd esošās ārkārtējās situācijas laikā darbdienās veikali strādā bez ierobežojumiem, bet brīvdienās varam iegādāties noteiktas preču grupas, aicinām doties uz veikalu pēc iespējas retāk un tur pavadīt pēc iespējas īsāku laika posmu.  Kam jābūt tavā iepirkumu groziņā, skaidro “Postimees”.

Pirms dodies uz veikalu, atceries un ievēro:

  • Neapmeklē veikalus pīķa stundās;
  • Lieto dezinfekcijas līdzekļus un cimdus;
  • Rokās ņem tikai tos produktus, ko iegādāsies;
  • Ievēro 2 metru distanci;
  • Centies norēķināties ar bankas karti.

Makaroni, rīsi un, jā, var arī griķus nopirkt

Šie produkti glabājas ilgi un sader ar ļoti daudzām piedevām, jo īpaši dažādām mērcēm. Tas, ko vajadzētu atcerēties, – tu plāno neapmeklēt veikalu dažas dienas, nevis gadu, tāpēc nav jāpārtērē budžets un griķu paciņas jāslēpj zem gultas, jo virtuvē jau trūkst vietas.

Konservēti produkti

Jā, tā var būt gan gaļa, jo no tās var pagatavot gardas mērces vai vienkārši iejaukt makaronos, tās var būt zivis, lai uz brokastu maizēm nav tikai desa, bet arī, piemēram, ķilavas ar olu. Tās noteikti ir kādas mērces un dārzeņi. Ja tīko našķēties, arī konservēts ananass un persiks groziņā vietu atradīs, vai kompots, ja vasarā pats neesi sagatavojis.

Gaļa un tās izstrādājumi

Vienam cilvēkam vidēji var rēķināt 1 kg gaļas 3 dienām. Noteikti vajag kādu gabaliņu svaigas gaļas, un nekaitēs arī kāds labas kvalitātes desas luņķis.

Ja ir iespējams, iegādājies no vietējiem ražotājiem!

Piena produkti

Sevišķi augstā temperatūrā apstrādāts piens būs ar ilgāku derīguma termiņu, tāpēc veikalā izvēlies tādu. Svarīgi: augu piena dzērieniem derīguma termiņi ir īpaši gari, un tie ļaus tev izmēģināt ko jaunu virtuvē.

Biezpienu, sieru un sviestu vari sasaldēt un no saldētavas izņemt tieši tik, cik vēlies apēst.

Augļi un dārzeņi

Nedrīkst par augļiem un dārzeņiem aizmirst, jo jāēd ir ne vien sātīgi un garšīgi, bet arī sabalansēti. Ideālā variantā ēd svaigus. Neaizmirsti par pareizas uzglabāšanas nosacījumiem, lai paildzinātu produktu mūžu.

Tēja un kafija

Ja esam mājās, arī šie produkti tērējas krietni ātrāk nekā tad, kad ikdienā dodamies darba gaitās un arī bērni ir skolā. Papildu paciņa noderēs.

Našķīši

Jā, ar neveselīgu pārtiku noteikti nevajadzētu aizrauties, bet dienās, kad mums apkārt negatīvo emociju netrūkst, sevi vajag palutināt. Obligāti! Un netrūkst arī virknes veselīgu našķu, piemēram, tumšā šokolāde, augļu sukādes, rieksti. Bet neskādēs arī kāda tortīte.

Noteikti der pārbaudīt arī ikdienā vajadzīgo produktu plauktu pirms iešanas uz veikalu, lai nav tā, ka pēkšņi attopies, ka trūkst kā svarīga:

pārbaudi, vai tev ir sāls, pipari, eļļa, milti, kāda garšviela gaļai un dārzeņiem.

Būsim prātīgi un saudzēsim sevi!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu