5 fakti par vīnu, kas jāzina katram šā dzēriena cienītājam (4)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Īsteni vīna cienītāji to var ne vien baudīt stundām ilgi, bet arī par to runāt, kas nemaz nepārsteidz, jo vīns ir izsmalcināts dzēriens ar bagātu vēsturi. Ja neesi vīna guru, bet labprāt to nobaudi, ir daži fakti, kas jāzina arī iesācējam, raksta “Good house”.

Populārākā vīnogu šķirne, kas tiek izmantota vīna gatavošanai, ir chardonnay. Tai seko cabernet sauvignon, pinot grigio, merlot un pinot noir.

Vīna glāzes nevajag uzglabāt apgāztas. Glāžu maliņas, ko liek pie lūpām, ir visplānākās. Liekot tās otrādi, tās tiek pakļautas liekam spiedienam, kas var rezultēties arī ar glāzes sabojāšanu.

Lai arī veikalu plauktos pudeles tiek uzglabātas vertikāli, lai tev būtu ērti izlasīt uz etiķetes rakstīto, vīnziņi iesaka pudeles uzglabāt horizontālā stāvoklī. Tādējādi šķidrums tiek pie pudeles korķa un neļauj tam izžūt.

Atbilstošu vīnu var pielāgot absolūti visiem ēdieniem, pat zupām, bet to veiksmīgi izdarīs īsteni ēdienu un vīnu pazinēji.

Sarkanvīns iegūst savu krāsu no tumšo vīnogu miziņas, jo tās satur īpašu krāsu pigmentu, kas vīnu padara tik acīm tīkamu.

Komentāri (4)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu