Britu karaliskās ģimenes iecienītākais itāļu ēdiens

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: AP/Scanpix

Lai iepriecinātu Viņas Majestāti un katru karaliskās ģimenes locekli, maltītei ir jābūt gana īpašai. Būt pavāram karaliskajā ģimenē nebūt nav viegls darbiņš, bet ir kāds itāļu ēdiens, kas sajūsmina, vēsta “Readers’s Digest”.

Kas kopīgs karalienei Elizabetei II, princesei Diānai un Ronaldam Reiganam? Šefpavārs Enriko Delfingers ir sarūpējis ēdienu, kuru viņš sauc par Karalienes Viktorijas risoto.  

Viņš pirmo reizi šo ēdienu pasniedza prezidentam Reiganam aukstā kara sarunu laikā. Laika posmā, kad Delfingers bija karaliskās ģimenes pavārs (no 1987. līdz 1990. gadam), viņš Karalienes Viktorijas risoto recepti pilnveidoja, papildinot ar garnelēm un parmezānu.

Kas šajā ēdienā ir tik īpašs, ka tas ir tik lielā cieņā karaliskajā ģimenē?

Karaliene Elizabete II uzturā nelieto pastu, tāpēc risoto ir lieliska alternatīva. Vēl viens iemesls ir fakts, ka karaliskās ģimenes pārstāvjiem ceļojot nav ļauts ēst jūras veltes, jo pastāv saindēšanās risks.

Viņi drīkst šīs veltes baudīt aiz aizvērtām durvīm, kas ir labs arguments, kāpēc viņi tik ļoti izbauda risoto, kas ir bagātīgi papildināts ar garnelēm

Kā pagatavot karalisko risoto?

Tieši Karalienes Viktorijas risoto recepte ir ļoti slepena, bet tu noteikti varētu pagatavot ko līdzīgu, ja izmantosi Sicīlijas sarkanās garneles, labu parmezānu, aromātiskus un košus zaļumus, kā arī neaizmirsīsi par dzirkstošo vīnu. Atceries, jāizmanto arborio rīsi, kas ir laba risoto pamatnosacījums.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu