Optimizē darbu virtuvē: lieto piederumus pareizi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Vai esi iedomājies par to, ka tavā virtuvē ir rīki, kurus gadiem lieto nepareizi vai neizmanto visas to iespējas? Apzinoties kļūdas, darbošanos virtuvē var padarīt ērtāku un efektīvāku, vēsta portāls “Rambler”.

Ķiploku spiede

Viena no nepatīkamākajām lietām ķiploku pagatavošanā ir to attīrīšana no mizas - tā parasti cieši pieguļ pie dārzeņa, un nākas talkā ņemt zobu bakstāmo. Tam ir labs risinājums - netīrīt ķiploka daiviņas nemaz! Var vienkārši nogriezt ķiploka daiviņas cieto galu un ievietot to ķiploku spiedē - tā gan atdalīs mizas, gan sasmalcinās aso un aromātisko dārzeni.

Blenderis

Vai arī jūs esat cilvēks, kurš vienkārši samet visu blenderī un gaida, kad un vai tas visu samals? Pastāv liela iespēja, ka tas tiek darīts nepareizi. Sekojot pāris noteikumiem, iespējams ne tikai iegūt viendabīgas konsistences masu, bet arī paildzināt savas ierīces mūžu. Sākumā blenderī jāliek šķidrie un mīkstie produkti, tad sēklas, zaļumi, augļi un dārzeņi, un tikai pašās beigās jāpievieno ledus vai citas cietākas substances.

Niša zem cepeškrāsns

Vairums mājsaimnieču plauktiņā zem cepeškrāsns glabā pannas vai kādus maz vajadzīgus niekus, vai vienkārši atstāj to tukšu. Patiesībā šī telpa ir domāta, lai tajā glabātu jau pagatavotos ēdienus - cepeškrāsns lietošanas laikā plaukts piepildās ar siltu gaisu, kas neļauj atdzist ēdienam.

Spageti karote

Kādēļ šīs karotes vidū ir caurums? Viss ir ļoti vienkārši - pilna karote norāda uz ieteicamo pastas porciju - aptuveni 80 gramiem šā miltu izstrādājuma. Lai arī šis mērs neder visiem makaronu veidiem, garāku pastu vislabāk mērīt tieši tā.

Caurums griežamajā dēlītī

Visbiežāk atvērumu griežamā dēlīša augšdaļā izmanto, tikai lai to pakarinātu, taču šim atvērumam ir vēl kāds vērā ņemams izmantojums - tas domāts tam, lai gatavotājs varētu vienkārši iebērt sagriezto traukā, neriskējot ar "aizbēgušiem" ēdiena gabaliņiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu