Pirmkārt, olas ir iespējams pagatavot neskaitāmos veidos – mīksti vārītas, cieti vārītas, omlete, vēršacis, ceptas olas u.c. Pati lielākā kļūda gatavojot, kura bieži tiek pieļauta, ir piededzināt vai pārcept. Tādā veidā tiek izjaukta olas dabīgā proporcija, un mainās tās sastāvs. Piedegums ir viskaitīgākais, gatavojot jebkuru ēdienu, jo veidojas kancerogēnās vielas un brīvie radikāļi, kas ir nevēlami cilvēka organismā. Savukārt, vārot olas, ir svarīgi atcerēties, ka tās ir jāievieto jau karstā, nevis aukstā ūdenī, kā arī pēc vārīšanas tās dažas minūtes jāatdzesē ledusaukstā ūdenī. Tādējādi olas būs vieglāk nolobāmas, un kopā ar čaumalām atkritumos netiks izmests tik vērtīgais olas baltums.
Otrkārt, veids, kā gatavojam: ja mēs, gatavojot olu, pievienojam sviestu, desu, sieru un vēl kādu produktu, kuram ir augsts holesterīna līmenis, ir jārēķinās, ka ar olā esošo lecitīna daudzumu nepietiks, lai izvadītu visu uzņemto holesterīnu. Un šeit arī rodas augsts holesterīna līmenis asinīs, taču to izraisa nevis ola, kuru gatavojam, bet gan visas pievienotās papildu lietas.
Pats galvenais ceļā uz veselīgu dzīvesveidu ir ieklausīties sevī, ņemt vairāk to, ko daba jau ir radījusi, iemācīties nesarežģīt. Tas pats attiecas uz jebkuriem citiem produktiem, ko ik dienu lietojam uzturā. Noteikti ir jāvēro mērenība it visā un jāprot atšķirt kvalitatīvi un organismam vērtīgi produkti, jo galu galā mēs paši izvēlamies, no kādām izejvielām veidosim savu organismu.