Kāda ir sliktākā izvēle brokastīm?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Brokastis ir vissvarīgākā maltīte: tās dod enerģiju, spēku un labu garastāvokli visai dienai. Diemžēl, laika trūkuma dēļ daudzi cilvēki nepievērš pienācīgu uzmanību rīta maltītei: tā vietā, lai ēstu kārtīgu maltīti, mēs uzkožam sviestmaizes, bulciņas un citus “ātros” ēdienus.

Tikai ieguvuma no šādām brokastīm nav, toties kautējums gan. Austrāliešu uztura speciāliste Sūzena Burrela pastāstīja, kādus ēdienus nekad nevajadzētu ēst no rīta.

Maize un konditorejas izstrādājumi

Pēc Burrelas teiktā, sliktākā brokastu izvēle ir kviešu miltu maize un dažādi konditorejas izstrādajumi, īpaši saldie. Šādai pārtikai gandrīz nav uzturvērtības, tāpēc tā ilgstoši nepiesātina un izraisa strauju glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs. Īpaši kaitīga ir veikalu ceptie gardumi - piemēram, kruasāni vai bageles: papildus cukuram tie satur arī transtaukus, kas holesterīna plāksnīšu veidā nogulsnējas uz asinsvadu sieniņām un noved pie aterosklerozes un citām sirds un asinsvadu sistēmas slimībām.

Kukurūzas pārslas

Saldās kukurūzas pārslas satur ļoti maz šķiedrvielu, bet daudz cukura. Pēc šādām brokastīm strauji paaugstinādies glikozes līmenis asinīs un pēc tam tikpat strauji samazināsies. Enerģijas un sāta pieplūduma vietā rodas nogurums un vēl asāka bada sajūta. To pašu var teikt par visu veidu brokastu pārslu zvaigznēm, gredzeniem un spilventiņiem. Brokastu pārslas ir īpaši bīstamas bērniem, jo ​​tās veido atkarību no saldumiem.

Ko uztura speciāliste ieska?

Bet kā vienu no visvērtīgākajām brokastīm dietoloģe nosauca pilngraudu maizes grauzdiņus ar olu kulteni, dārzeņiem un bekona šķēli. Ja ļoti patīk “uzkraukšķināt” granola vai nesaldinātas pilngraudu pārslas, kas papildinātas ar medu, dabīgo jogurtu, ogām un augļiem būs izcila izvēle. 

Lasi vēl:

Avots: Food.inmyroom

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu