Koši oranžie

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Rudens dārzeņi – burkāni un ķirbji – satur beta karotīnu, kas organismā pārveidojas par A vitamīnu. A vitamīns ir lielisks imunitātes stimulētājs, kavē novecošanās procesus, stiprina redzi, aizkavē vēža šūnu rašanos, uzlabo vielmaiņu, piedalās sirds un asinsvadu slimību profilaksē un daudzos citos svarīgos organisma procesos.

Tvaicējot vai vārot šos dārzeņus zupās, vērtīgo vielu daudzums samazināsies, tāpēc tos ieteicams lietot svaigi spiestās sulās, bet jāatceras, ka tās ir jādzer uzreiz. Burkānu sulai noteikti jāpievieno neliels daudzums kādas eļļas (olīveļļas, linsēklu, vīnogu kauliņu u.c.), lai veicinātu dārzeņu sastāvā esošo vērtīgo vielu uzsūkšanos organismā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu