Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Koši oranžie

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: receptes.lv

Rudens dārzeņi – burkāni un ķirbji – satur beta karotīnu, kas organismā pārveidojas par A vitamīnu. A vitamīns ir lielisks imunitātes stimulētājs, kavē novecošanās procesus, stiprina redzi, aizkavē vēža šūnu rašanos, uzlabo vielmaiņu, piedalās sirds un asinsvadu slimību profilaksē un daudzos citos svarīgos organisma procesos.

Tvaicējot vai vārot šos dārzeņus zupās, vērtīgo vielu daudzums samazināsies, tāpēc tos ieteicams lietot svaigi spiestās sulās, bet jāatceras, ka tās ir jādzer uzreiz. Burkānu sulai noteikti jāpievieno neliels daudzums kādas eļļas (olīveļļas, linsēklu, vīnogu kauliņu u.c.), lai veicinātu dārzeņu sastāvā esošo vērtīgo vielu uzsūkšanos organismā.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu