Ekoloģiski salmiņi itāļu gaumē - kādi tie ir?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Stroodles.co.uk

Vai zini, kas kopīgs baletam, džinsiem un brillēm? Tie visi tika izgudroti Itālijā. Tagad vēl viens Itālijas simbols tiek izmantots kā iespējamais risinājums milzīgai vides piesārņojuma problēmai. Laikā, kad pasaule meklē veidus, kā samazināt plastmasas atkritumus, makaronu salmiņi varētu būt viena no atbildēm.

Sociālos tīklos tika pamanītas bildes no dažādiem bāriem Itālijā, kuros ierastie plastmasas dzērienu salmiņi ir aizvietoti ar makaroniem. Pārsteidzoši, interesanti un dabai draudzīgi.

Foto: Stroodles.co.uk

Patiešām, ir uzņēmums, kas pārdod pastas salmiņus - Stroodles. Uzņēmums apgalvo, ka salmiņš ir izmantojams stundu, ir bez garšas un var tikt izmantots kompostā, kad tas vairs nav lietojams, lai baudītu dzērienu. 

“Stroodles nav tikai salmiņu kompānija, tas ir kas daudz, daudz vairāk, jo, manuprāt, es varu atstāt ilgtermiņa ietekmi, veidojot daudzas nelielas pārmaiņas visā pasaulē, jo īpaši starp cilvēkiem, kas mazāk aizdomājas par viņu ietekmi uz lielām lietām dabā,” portālam Bored Panda atklāj uzņēmuma dibinātājs Maksim Gelmans.

Foto: Stroodles.co.uk

Uzņēmums sevi definē kā kustību un izglītojošu kompāniju, kas kalpo kā vārti uz ilgtspējīgāku cilvēku uzvedību un domāšanu. Salmiņi ir tikai kā kanāls misijai, kura cīnīties ar plastmasas atkritumiem. Gelmans skaidro, ka viņu mērķis ir parādīt cilvēkiem, cik vienkārši ir gūt ilgtspējīgas pārmaiņas ar nelielu lietu maiņu to ikdienā.

Foto: Stroodles.co.uk

Viņu mērķis ir nerādīt ar pirkstu, nenosodīt, bet likt aizdomāties, kāpēc dzērienā ir pastas salmiņš? Jo tieši domāšanas raisīšana var mudināt uz pārmaiņām vairāk nekā skaļi reklāmas saukļi. Un, varbūt, nāmakamreiz, kad šādai personai piedāvās plastmasas maisiņu, viņš pieņems citu lēmumu.

Avots: Boredpanda

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu