Skip to footer
Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Saldējumu veidi

Raksta foto

Saldējumus izgatavo uz ūdens vai piena bāzes. Jāņem vērā saldējuma veids, apzinoties situāciju, kādā atrodies. 

Pirmie, uz ūdens bāzes veidotie saldējumi ir sorbeti. Ūdens to sastāvā ir 89-90%. Otrie, gatavoti no saldā krējuma, krējuma, jogurta un piena ir daudz sātīgāki, ar krēmīgāku tekstūru. Saldējums, kas gatavots no piena produktiem, ir kalorijām bagātāks.

Jāatceras, ka saldējumi nereti tiek papildināti ar riekstiem, šokolādi, žāvētiem augļiem, vafeli - tieši šīs piedevas palielina kaloriju daudzumu. 

Komentāri
Receptes.lv iesaka
TVNET lasītākais saturs
Uz augšu