Raksta turpinājums
/nginx/o/2020/02/06/12923777t1hc5cf.jpg)
Lai pārsālītu ēdienu, ne vienmēr ir jāiemīlas. Atliek zaudēt mazliet uzmanību un, piemēram, sāli pievienot ēdienam divreiz. Ja kas tāds noticis ar tavu zupu un mērci, nesteidzies ēdienu izliet, to vēl var glābt.
Zupu vari glābt vairākos veidos: ja buljons ļoti koncentrēts, vari pieliet mazliet ūdeni. Auduma maisiņā vari iebērt rīsus un tos vārīt, vai arī iemest dažus veselus kartupeļus - tie uzsūc sāli. Ja zupa ir tikai mazliet par sāļu, pievieno dažas piles citrona sulas vai etiķa - abi šie skābie elementi darbojas kā garšu izlīdzsvarotāji.
Ja gatavoji mērci uz krējuma bāzes, vienkārši pievieno vēl krējumu. Ja tā ir mērce ar tomātu pastu/mērci - mazliet cukura un ūdens arī var atrisināt situāciju.