Restorānā profesionālu pavāru vietā vecmāmiņas - šiki!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

"Gluži kā vecmāmiņas gatavots!" Šāda devīze ir kas vairāk par vienkāršu reklāmas saukli. Tā ir Ņujorkā esoša restorāna būtība, kurā saimnieko nevis profesionāli apmācīti pavāri, bet gan vecmāmiņas no visas pasaules.

Džodijs Skaravella (Jody Scaravella) Ņujorkā atvēra restorānu, kurā virtuves saimnieces ir vecmāmiņas no dažādām pasaules valstīm un kuras gatavo savas izcelsmes valsts tradicionālos ēdienus. Pirmssākumos saimniekoja tikai vecmāmiņas no Itālijas. Laikam ejot, restorāns ir paplašinājies un virtuves komandai pievienojušās vecmāmiņas no tādām valstīm kā Argentīna, Alžīrija, Sīrīja, Polija, Libērija, Nigērija, Dominikānas Republika.

Restorāna pirmos darbiniekus meklēja, izvietojot sludinājumu iāļu avīzē: "Tiek meklētas itāļu mājsaimnieces, kuras gribētu gatavot tradicionālos itāļu ēdienus". Taču drīz vien sludinājumi un reklāmas nebija nepieciešamas, jo stāsti par šo vietu klejoja ar vārdu spēku. Īpašnieks stāsta: "Es sarunājos ar katru apmeklētāju, apspriedām restorāna konceptu un vienmēr vaicāju, vai viņi nepazīst kādu, kas gribētu gatavot. Tādejādi restorāns pletās plašumā."

Nenoliedzami, vecmāmiņas ir lielākais restorāna spēks, taču neaizstājams ir arī kolektīva vienīgais vectētiņš Džuzepe Freija (Giuseppe Freya) no Kalabrijas Itālijā (Calabria). Viņš ir atbildīgs par pastu. "Viņš gatavo ravioli, rikotas siera gnoči, lazanjas plāksnes, pastu. Viņš ir lielisks!" tā Skaravella. 

Īpašnieks stāsta, ka vairākas itāļu omītes vienā virtuvē ir kārtīgs izaicinājums. Katra no viņām ir pieradusi, ka savā ģimenē tā ir piramīdas augšgalā, ir saimniece un noteicēja virtuvē. Kad šādi domājošas vecmāmiņas atrodas vienā virtuvē, viņas visas jūtas kā galvenās un nemitīgi vēro pārējās un mēģina ietekmēt kādus virtuves darbus. "Tas var kļūt nevaldāmi un bīstami," smejas īpašnieks.

Restorānā rezervācijas tiek veiktas no visas pasaules, zvana un maltīti piesaka no Austrālijas, Lielbritānijas, Itālijas. Lai arī Ņujorkā restorāni ir ik uz soļa, apmeklētāji izvēlas iegriezties pie viņiem, lai nobaudītu etnisku māju ēdienu no dažādām kultūrām.

Avots: Gothamist.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu