Profesors Danilāns: jākustas, jāguļ un jāēd bez steigas

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Kad saule spīd spožāk un silda arvien vairāk, metam nost biezos apģērba. Šajā laika posmā īpaši domājam par savu figūru un interesējamies par to, kā uzturēt sevi labā formā. Kā to darīt, stāsta gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns.

Sarunā ar portālu Apollo.lv profesors atklāja, ka ir daudzi faktori, kas ir svarīgi, lai spētu veiksmīgi atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un uzturētu sevi labā formā.

Profesors norāda, ka Latvijā pārāk daudz tiek runāts par ēšanas pareizību, lai tievētu un saglabātu labu fizisko formu. "Cilvēkiem ir arī jākustas. Tāpēc mediķiem jāmainās - vairāk jāstāsta par kustību svarīgumu. Es, piemēram, mazāk runāju par ēšanas svarīgumu - Latvijā tas ir pārspīlēts, ka uzturs ir svarīgs. Tagad uzturs ir labs. Ieej tirgū, paskaties, visu ko var izvēlēties," tā profesors.

Klupšanas akmens arī esot 21. gadsimta straujais dzīves stils, kad ikdienas ritējums ir tik ātrs, ka cilvēks nemitīgi steidzas, pat ēdot: "Viņam nav laika, viņš rij un pēc tam brīnās, ka ir uzbarojies. 70 bulciņas triecis iekšā, kamēr vēl ir, - tas ir aplam. Ir jāsakošļā bez steigas, jāēd, nevis jārij."

Ne mazāk svarīgs faktors ir miegs. Profesors Danilāns saka: "Lai kļūtu tievāks, vajag gulēt; nevis gulšņāt, bet izgulēties savas stundas vajag. Daudzi pētījumi liecina: kas kārtīgi izgulējušies, ir slaidāki nekā tie, kas neizguļas, bet katru rītu skrien."

Visu interviju ar profesoru Anatoliju Danilānu lasi portālā Apollo.lv.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu